Hlavní obsah

Contador kvůli dalšímu zranění kolena ukončil sezónu

Madrid

Další zranění kolena přimělo hvězdného španělského cyklistu Alberta Contadora předčasně ukončit letošní sezónu. Vítěz nedávné Vuelty, kde dokázal zázračně triumfovat nedlouho po zlomenině holeně z Tour de France, spadl na koleno v závěru nedělního závodu Kolem Lombardie a poslední díl World Tour v Pekingu už neabsolvuje. Světovou jedničkou mezi silničními cyklisty se tak pro letošní rok stal jeho krajan Alejandro Valverde.

Foto: Ivan Aguinaga, ČTK/AP

Alberto Contador na trati časovky během letošního ročníku Vuelty.

Článek

"Špatná zpráva. Dneska při tréninku jsem kvůli koleni sotva mohl šlapat do pedálů, takže do Číny nepojedu. Teď musím na magnetickou rezonanci, aby bylo jasné, co s kolenem je. Pak začnu myslet na sezónu 2015," napsal Contador na svůj twitter.

V Lombardii Contador doplatil na pád jezdců před ním v poslední zatáčce. Zvedl se ze země a dojel na 34. místě, ale koleno nateklo a udělal se mu hematom. Lídr stáje Tinkoff-Saxo věřil, že zranění nebude vážné, jenže mýlil se.

Jeho absence v Pekingu předčasně rozhodla o světové jedničce na silnici podle žebříčku World Tour pro tento rok. Díky druhé příčce v Lombardii ho v čele pořadí přeskočil krajan Alejandro Valverde a o prvenství už v Číně přijít nemůže.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články