Hlavní obsah

Alonsův cyklistický tým nepožádal o licenci na příští rok

Aigle

Vstup pilota formule 1 Fernanda Alonsa do světa profesionální cyklistiky se zřejmě minimálně o rok odkládá. Avizovaný projekt bývalého dvojnásobného mistra světa totiž nefiguruje na seznamu týmů, které se chtějí pro příští sezónu zařadit mezi stáje s licencí pro elitní sérii WorldTour či na úroveň druhodivizních kontinentálních týmů.

Foto: Edgar Su, Reuters

Fernando Alonso.

Článek

Seznam uchazečů a již jistých držitelů licencí dnes zveřejnila Mezinárodní cyklistická unie (UCI). Její prezident Brian Cookson v pondělí na prezentaci trasy příštího ročníku Gira d'Italia uvedl, že by vstup slavného sportovce do cyklistiky vítal.

"Samozřejmě tomu fandím. Chci podpořit pana Alonsa a kohokoli jiného, kdo chce investovat do našeho sportu," uvedl Cookson s tím, že UCI by mohla novému projektu podat pomocnou ruku. "Myslím, že by pan Alonso a jeho poradci měli přijít za námi a my bychom jim dokázali s jejich plány pro budoucnost poradit a pomoci."

Alonso uvažuje o vstupu do cyklistiky od loňského roku, kdy chtěl převzít krachující tým Euskaltel. Z toho nakonec sešlo a pilot Ferrari uvedl, že si chce založit stáj novou. Koncem září oznámil, že se kvůli tomu spojil se společností NOVO, jež se zabývá sportovním managementem.

Reklama