Hlavní obsah

Štybar dojel v prvním cyklokrosovém závodu sezóny osmý

Ronse

Mistr světa Zdeněk Štybar obsadil ve svém prvním cyklokrosovém závodu v sezóně osmé místo. Český cyklista se po bleskovém přechodu ze silnice do terénu představil v Ronse, v úvodním závodu seriálu bpost bank trofee.

Foto: Michal Červený, www.mtbs.cz

Český cyklokrosař Zdeněk Štybar.

Článek

Štybar ještě v úterý letos naposledy závodil na silnici a rozloučil se vítězstvím v Binche. V neděli měl rychlý start, poté však na nejlepší nestačil. "Myslím, že jsem do toho vlétl až moc rychle. Pak jsem se z toho pár kol vzpamatovával a všichni mě předjeli. Ale bylo fajn tady být, užil jsem si to," řekl člen týmu Omega Pharma-Quick-Step.

Závod ovládl nestárnoucí osmatřicetiletý Sven Nijs, jenž zvítězil s náskokem 50 sekund před juniorským mistrem světa Mathieuem van der Poelem. Třetí byl Klaas Vantornout.

Osmadvacetiletý Štybar stejně jako v minulých sezónách neplánuje absolvovat celý cyklokrosový kalendář a bude se objevovat jen ve vybraných závodech. Své další starty má naplánované do Ardooie (16. října) a Woerdenu (21. října). Cyklokrosovou sezonu by měl zakončit na domácím mistrovství světa v Táboře, kde se bude snažit získat čtvrtý titul.

Reklama