Hlavní obsah

Kreuziger vyrazí s týmem na Kilimandžáro

Cyklistu Romana Kreuzigera čeká začátkem listopadu africké dobrodružství. Se stájí Tinkoff-Saxo se vydá na Kilimandžáro, kde 80 jezdců a zaměstnanců absolvuje teambuilding před další sezónou. Na vrchol nejvyšší africké hory (5895 m) by Kreuziger, Španěl Alberto Contador či nová posila Slovák Peter Sagan měli po několikadenním aklimatizačním pobytu vystoupit 5. listopadu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Cyklista Roman Kreuziger na tiskové konferenci.

Článek

"Jsem nadšený tím, že budeme mít tuhle příležitost," uvedl manažer Tinkoff-Saxo Bjarne Riis. Nadcházející africkou expedici chystal několik měsíců. Majitel stáje Oleg Tiňkov za ni prý zaplatí 200.000 eur (5,5 milionu korun).

"Chci všechny vidět, jak se budou chovat v odlišném prostředí. Nejde o to být první na vrcholu, někteří lidé tam ani nevylezou. Půjde o to, jak se vypořádá s problémy ve stresu, jak dokážou spolupracovat a kdo budou přirození vůdci. Podobné situace známe ze závodů a může nám to jenom prospět," prohlásil Riis, který v posledních letech pořádal pro tým tábory s intenzivním speciálním programem v Dánsku, JAR či na Kanárských ostrovech.

Reklama

Související témata: