Hlavní obsah

Štybar se po potížích s ramenem vrací k tréninku

Cyklista Zdeněk Štybar se po operaci ramena, v němž si potrhal vazy, vrací k tréninku. Během více než měsíční pauzy se brzy devětadvacetiletý jezdec stáje Omega Pharma-Quick Step stihl oženit s dlouholetou přítelkyní Ine, ale také řešil další zdravotní neduhy z této silniční sezóny. Především nekonečné problémy se zuby, které trvají už od srpnového pádu v Belgii.

Foto: Foto facebook

Zdeněk Štybar pomalu zahajuje přípravu na novou sezónu.

Článek

Štybar nepříjemně upadl při podniku v belgickém Ardooie 16. října, kde absolvoval druhý z plánovaných kontrolních závodů v cyklokrosu. Následně musel podstoupit operaci pravého ramena.

"Ruka se zahojila poměrně rychle. Na kole mě to ještě trochu limituje, ale každý den cvičím a snad to bude brzy úplně v pohodě. V sobotu jsem jel poprvé dvě a půl hodiny na silničním kole," uvedl na svém webu Štybar, jenž chce v krosové části sezóny usilovat v Táboře na přelomu ledna a února o čtvrtý titul mistra světa v terénu.

Během pauzy strávil pár dní v Čechách, stihl se také oženit, ale podstoupil rovněž další operaci zubů. S těmi má potíže od srpna, kdy se shodou okolností rovněž v Ardooie ošklivě potloukl i při dojezdu etapového silničního závodu Eneco Tour.

"V úplné narkóze mi jich sedm vytrhli. Měl jsem hlavu oteklou jak meloun a trvalo týden, než jsem se z toho nějak oklepal. Mám tam udělaný můstek, za dva týdny mi ho budou měnit. Začátkem ledna mi tu kost zpevní nějakými šrouby a pak se to musí tři měsíce hojit. Takže než budu mít nové zuby, ještě to dost dlouho potrvá," přiblížil Štybar.

V nadcházejících dnech ho čekají tréninky na Mallorce. "Tam se chci trochu rozjet, protože od 8. do 18. prosince máme s týmem úvodní soustředění ve Španělsku kousek od Calpe," připomněl Štybar.

Reklama