Hlavní obsah

Juniorská cyklistka Huříková vybojovala na MS stříbro

OBERWART (Rakousko)

Česká cyklistka Tereza Huříková získala na juniorském světovém šampionátu v Oberwartu v Rakousku stříbrnou medaili v časovce. Rychlejší než ona byla na čtrnáctikilometrové trati jen Lisa Brennarová z Německa. Huříková, která obhajovala zlato z loňského roku z italské Verony, zaostala za vítězkou o 12 sekund. Třetí skončila Mie Bekker Lacotová z Dánska.

Foto: Jan Němec (mtbs.cz)

Tereza Huříková.

Článek

Prvních sedm kilometrů se jelo proti větru a už na obrátce vimperská rodačka ztrácela. V druhé části závodu dokázala zrychlit, ztrátu snížila, ale na předstižení Brennarové to nestačilo. "Už dopředu jsem věděla, že profil tratě není podle mého gusta. Jelo se prakticky po rovině, a já mám raději spíše náročnější trati," řekla ČTK Huříková.

Stále je především bikerkou, i když po dvou stříbrech v letech 2003 a 2004 skončila na ME v cross country před čtrnácti dny až čtvrtá. Na silnici dnes znovu dopadla lépe. "Jelo se mi dobře, proto jsem si nadávala, proč jsem nepřidala. Vždycky ale, když mám takový pocit, tak vím, že to rychleji nešlo," řekla Huříková.

Před startem prý nebyla vůbec nervózní. V obhajobu zlata nevěřila, jen prý doufala, že by mohla znovu vystoupit na stupně vítězů. "Že to dopadlo tak dobře, za to to jsem šťastná," dodala Huříková, kterou ještě v Rakousku čeká v neděli závod s hromadným startem.

Trenér české naděje Jiří Lutovský prohlásil, že medaili na světovém šampionátu není lehké zopakovat. "Že se to Tereze povedlo, svědčí o tom, že byla výborně připravená. Před rokem třetí Amanda Sprattová z Austrálie dnes skončila až na desátém místě," upozornil Lutovský.

Juniorky (časovka na 14 km):
1. Brennarová (Něm.) 19:49, 2. Huříková (ČR) -12, 3. Lacotová (Dán.) -19, 4. Kaljantovská (Ukr.) -22, 5. Sontheimerová (Něm.) - 23, 6. Trebaiteová (Lit.) -25.

Reklama