Hlavní obsah

Vítěz Gira Quintana se stal opět sportovcem roku v Kolumbii

Bogotá

Cyklista Nairo Quintana se stal podruhé za sebou nejlepším sportovcem Kolumbie. Čtyřiadvacetiletý jezdec stáje Movistar si ocenění za letošní rok vysloužil triumfem na Giru d'Italia, které opanoval jako první Kolumbijec v historii. Na další vítězství v závodě Grand Tour čekala latinskoamerická země 27 let.

Foto: Sport.cz

Kolumbijský cyklista Nairo Quintana.

Článek

Quintana zahájil sezónu vítězstvím v závodě Tour de San Luis, na Tirreno-Adriatico skončil druhý. Na Giru triumfoval ve dvou etapách, vyhrál hodnocení mladých jezdců a posledních pět dní úspěšně hájil růžový dres pro celkového vítěze.

Tour de France poté Quintana vynechal a v přípravě na Vueltu obhájil titul v závodě Kolem Burgosu. Španělská Grand Tour ale pro něho skončila smolně. V deváté etapě sice vybojoval červený dres lídra, odjel v něm ale jen následující časovku. V ní se při pádu pohmoždil a další karambol o den později, při němž si zlomil lopatku, pro něho znamenal konečnou.

V příštím roce se Quintana plánuje soustředit na Tour de France a v legendárním závodu by rád vylepšil druhé místo z roku 2013. Navíc se vloni blýskl vítězstvím mezi vrchaři i mladými jezdci. "Doufáme, že v roce 2015 zopakujeme mimořádné výkony z letošního roku, tentokrát ve žluté," prohlásil Quintana v děkovné řeči.

Reklama

Související témata: