Hlavní obsah

Wiggins bude jezdit za tým Sky do závodu Paříž-Roubaix

Bradley Wiggins prodloužil smlouvu v týmu Sky do dubnového závodu Paříž-Roubaix. Poté se bude slavný britský cyklista připravovat na olympijské hry v Riu de Janeiro 2016, kde chce navázat na svou úspěšnou kariéru dráhaře.

Foto: Profimedia.cz

Britský cyklista Bradley Wiggins

Článek

Čtyřiatřicetiletý Wiggins je v týmu Sky od jeho založení v roce 2010 a dva roky nato v jeho dresu vyhrál jako první Brit v historii Tour de France. Loni se populární "Wiggo" rozloučil s Grand Tours a za cíl si dal uspět na Paříž-Roubaix, Kolem Kalifornie a na mistrovství světa. Na "Pekle severu" skončil devátý, ale v USA vyhrál a na šampionátu ve Španělsku získal zlato v časovce.

"Paris-Roubaix má pro mě mimořádný význam a jsem odhodlán do toho jít zase v barvách Sky. Je to jeden z nejtěžších závodů v kalendáři a chci vylepšit loňské deváté místo. Poté se budu plně soustředit na olympijské hry v Riu," uvedl Wiggins, jenž tak bude v příštích měsících kolegou českého nováčka v týmu Leopolda Königa.

Rodák z belgického Gentu je jedním z nejúspěšnějších britských olympioniků. Pod pěti kruhy získal Wiggins čtyři zlata a celkově sedm medailí, z toho šest na dráze. Na velodromu vybojoval šest titulů mistra světa.

Reklama

Související témata: