Hlavní obsah

Giro d'Italia by mohli jet vedle Königa také Hirt s Černým

Praha

Českou cyklistiku by na 98. ročníku závodu Giro d'Italia nemusel zastupovat pouze Leopold König z přední stáje Sky. Na startu 9. května v San Lorenzo al Mare bude díky divoké kartě i polská stáj CCC Sprandi Polkowice, jejíž barvy hájí Josef Černý a Jan Hirt.

Foto: Jan Brychta

Jan Hirt by se mohl objevit v závodě Giro d'Italia.

Článek

Vedle Gira je polský tým pozván i do Lombardie a na závod Milán - San Remo. "Pozvání na tyto závody je suverénně největší událostí v historii týmu od té doby, co jsem tady sportovním ředitelem," uvedl na webu stáje Piotr Wadecki. "Pozvání na Giro je pro nás ještě o to více mimořádné, že jsme jediným neitalským týmem, který divokou kartu obdržel," řekl Wadecki.

Dobré zprávy zastihly stáj na soustředění ve španělském Calpe a hodně členy týmu potěšily. "Při večeři jsme si ťukli šampusem," řekl serveru supercycling.cz Hirt, jenž právě dnes slaví 24. narozeniny. Pro něho i pro jednadvacetiletého Černého by šlo o premiéru na Grand Tour. Musí si však vydobýt místo v nominaci. "Šanci má každý, záležet bude jen na momentální formě," uvedl Hirt.

"Nikoho, kdo na tom bude špatně, nevezmou. Když budu dobrý, může mi pomoci, že jsem slušný v kopcích, ale zase tu máme řadu zkušenějších kluků, kteří na Giro asi pojedou. A tým má rozhodně z čeho vybírat. Je tu spousta dobrých lidí už v téhle době, což je vidět i na soustředění v Calpe," prohlásil Hirt. "Je to pro všechny obrovská motivace. Taková příležitost už třeba nemusí být," uvedl český cyklista.

Reklama

Související témata: