Hlavní obsah

Petacchi vyhrál na Vueltě podruhé v řadě

Vyhlášený italský spurtér Alessandro Petacchi vyhrál na Vueltě druhou etapu za sebou. Po pondělním triumfu byl nejrychlejší i v závěru úterního čtvrtého dějství, když v hromadném finiši porazil norského cyklistu Thora Hushovda a Němce Erika Zabela. Žlutý trikot vedoucího jezdce udržel Australan Bradley McGee.

Článek

Dnešní etapa měřila 232,3 kilometru a byla nejdelší v celém letošním ročníku španělského závodu, který patří mezi nejtěžší tři na světě. V rovinatém terénu cyklisty trápilo především velké vedro, teplota znovu šplhala i nad čtyřicet stupňů Celsia.

Už po osmnácti kilometrech se od hlavního pole oddělila čtyřčlenná skupina, v níž byli Francouzi Sébastien Joly, Christophe Edaleine a Fréderic Finot a Nizozemec Leon van Bon. Kvarteto uprchlíků si vytvořilo až více než jedenáctiminutový náskok, ale třiatřicet kilometrů před cílem bylo dostiženo.

Peloton tak do Argamasilly de Alba přijel pohromadě a v závěrečném spurtu se prosadil Petacchi, jenž si tak připsal už čtrnácté etapové vítězství na Vueltě a dvaadvacátý letošní triumf. Vedení v celkovém pořadí udržel McGee, který má náskok 32 vteřin před Italem Leonardem Bertagnollim.

Ve středu čeká peloton etapa dlouhá 176 kilometrů, která vede z Alcazaru de San Juan do Cuenky.

Vuelta - 4. etapa
Ciudad Real - Argamasilla de Alba, 232,3 km
1. Petacchi (It.)5:41:29
2. Hushovd (Nor.)všichni stejný čas
3. Zabel (Něm.).
4. Zanotti (It.).
5. Steels (Belg.).
6. Eisel (Rak.).
7. Chavanel (Fr.).
8. Boonen (Belg.).
9. Bonomi (It.).
10. Haselbacher (Rak.).
Průběžné pořadí
1. McGee (Austr.)14:32:01
2. Bertagnolli (It.)+ 32
3. Rodríguez (Šp.)+ 41
4. Vila (Šp.)+ 42
5. Yus (Šp.)+ 53
6. Verbrugghe (Belg.)+ 1:02
7. Sastre (Šp.)+ 1:12
8. Danielson (USA)+ 1:17
9. Heras (Šp.)+ 1:20
10. Bernabeu (Šp.).

Reklama