Hlavní obsah

Fyzicky i psychicky je Bína vyladěný. Věřím v desítku, říká bývalý juniorský šampión

Tábor

Titul juniorského mistra světa před čtrnácti lety, čtvrté místo mezi elitou před pěti lety. Český cyklokrosový reprezentant Martin Bína má na mistrovství světa pořádané v Táboře skvělé vzpomínky, a tak s očekáváním vyhlíží i nedělní závod elitní kategorie, jejíž závodníci se po pěti letech znovu utkají o zlato na jihu Čech.

Foto: facebook

Cyklokrosař Martin Bína.

Článek

Jednatřicetiletý reprezentant neprožívá právě nejlepší sezónu. Vrcholem zmaru pro něj byl nedávný republikový šampionát ve Slaném, z něhož odstoupil.

„Letos už nic se zdravím nezmůžu. Abych se z toho dostal, měl jsem v polovině sezóny slézt z kola a vůbec na něj nenasedat. Ale pořád mě žene vidina mistrovství světa na domácí půdě. Co jsem si zdravotně prožil, tak by běžný člověk skončil na kapačkách a s diagnózou únavového syndromu. Třeba po závodě v Zolderu jsem byl tak vyšťavený, že jsem se dva dny nemohl vůbec hnout," vysvětloval tehdy Bína.

Šampionát před českým publikem jej však motivoval. Nyní je odhodlaný udělat maximum pro úspěch na okruhu v Táboře. „Fyzicky i psychicky se cítím nejlépe z celé sezóny. Během tréninkového kempu ve Španělsku jsem denně seděl na kole tři až čtyři hodiny, hodně jsem pracoval s fyzioterapeutkou," líčil Bína.

Hodně bahna na okruhu

Bitva o světové zlato bude posledním závodem sezóny. „Ohromně se těším, že finále je v Táboře," smál se Bína. Trať si v průběhu předešlých dnů několikrát otestoval. „Přišlo mi, že je na okruhu hodně bahna. Snad jako nikdy v minulosti. Moje přání samozřejmě je, aby mrzlo," netajil Bína.

Trať si naposledy otestoval v během pátku, v sobotu jej čeká už jen trénink za autem. „Hlavní bude si dobře odpočinout a na neděli se dobře vyspat. Snad bude nedělní závod světlým okamžikem letošní sezóny," doufá Bína, jenž se v letošní sezóně jednou prodral mezi deset nejlepších v závodě Světového poháru. „Je to reálné i v Táboře," věří Bína.

Reklama

Související témata: