Hlavní obsah

Armstrong zvažuje návrat na Tour, chce naštvat Francouze

NEW YORK

Lance Armstrong a útok na osmý triumf v Tour de France? Ještě před nedávnem holá utopie, vždyť fenomenální Američan odešel po posledním vítězství do sportovního důchodu. Jenže Armstrongovi kolo chybí a začíná uvažovat, že by se příští rok na start nejtěžšího etapového závodu světa opět postavil.

Foto: Oakley

Lance Armstrong mává fanouškům na Tour de France.

Článek

Jeho comeback by navíc mohl být svéráznou pomstou Francouzům. "Přemýšlím o tom. Myslím, že by to byl ten nejlepší způsob jak naštvat Francouze," řekl čerstvě zasnoubený Armstrong listu The American Statesman, jenž vychází v texaském Austinu. Třiatřicetiletý cyklista tak reagoval na obvinění francouzského deníku L'Equipe, jenž uvedl, že má důkaz o jeho užívání nedovoleného prostředku EPO během Tour v roce 1999.

:. ANKETA
Pojede Armstrong znovu Tour de France? Hlasujte v anketě na konci článku.

Armstrong, jenž braní dopingu odmítá, prý začal o comebacku přemýšlet před dvěma týdny. "Trénuji každý den," tvrdí americký fenomén, jenž je stále v dobré formě a zúčastní se charitativní devítidenní jízdy Tour of Hope na přelomu září a října. Začátkem prosince se pak zapojí do prvního tréninkového kempu svého týmu Discovery Channel před začátkem nové sezóny.

Možnost Armstrongova návratu nevyloučil při Vueltě ani šéf stáje Johan Bruyneel. "Ty citace v American Statesman jsou opravdu Lanceovy. Nedávno jsme spolu mluvili a on mi říkal: 'Jsem zpátky na kole. Nudil jsem se a chyběl mi trénink a jízda'," řekl Bruyneel, jenž nepovažuje Armstrongův comeback za nepravděpodobný.

Kvůli Armstrongově aféře s EPO se již v minulých dnech dostali do sporu představitelé Světové antidopingové agentury WADA. Její šéf Dick Pound uvedl, že je velmi pravděpodobné, že Armstrong užíval nedovolené prostředky. Tato slova pobouřila viceprezidenta WADA Briana Mikkelena, jenž označil Poundův výrok bez důkazů za neuvážený a nevhodný.

Reklama