Hlavní obsah

Contador plánuje v roce 2016 skončit, chce odejít na vrcholu

Madrid

Dvojnásobný vítěz Tour de France a celkem šestinásobný šampión ze závodů Grand Tours Alberto Contador naznačil, že má před sebou patrně poslední dvě sezóny v profesionálním pelotonu. Dvaatřicetiletý Španěl, jenž obléká dres stáje Tinkoff-Saxo, za niž jezdí také český cyklista Roman Kreuziger, přitom stále patří k nejužší špičce mezi silničáři. Svůj krok zdůvodnil tím, že chtěl vždy skončit na vrcholu.

Foto: Profimedia.cz

Španělský cyklista Alberto Contador

Článek

"Právě teď jsem natěšený a vzrušený ze sezóny, která je před námi, ale pravdou je, že mým snem vždycky bylo končit na vrcholu, vyhrávající závody Grand Tours. A to je důvod, proč už před sebou vidím jen tento rok závodění a ten příští," řekl Contador v rozhovoru pro španělský deník El Mundo.

Zároveň si však nechal pootevřená zadní vrátka. "Nechci stanovovat přesné datum, kdy skončím, protože se může stát spousta věcí," uvedl. "Stačí si představit, jak spadnu na Tour 2016 a nedojedu ji. A s tím bych kariéru končit nechtěl," dodal Contador. Právě to se mu přihodilo v minulém roce, kdy musel jako jeden z hlavních favoritů po pádu odstoupit, neboť si při něm zlomil holenní kost.

Contador neví, jestli v Tinkoff-Saxo prodlouží

"Je však pravda, že v současnosti před sebou nevidím více než dva roky závodění," doplnil Contador, jemuž po sezóně vyprší kontrakt s týmem. Majitel stáje Oleg Tiňkov sice již dopředu avizoval, že je připraven nabídnout mu prodloužení spolupráce, Contador se však zjevně nebrání ani jiným možnostem, které se před ním otevírají.

"Jsme ve fázi, kdy bude potřeba udělat nějaké rozhodnutí. A to rozhodnutí není jednoduché," připustil Contador. "Jsme v tomto ohledu v různých formách kontaktu s týmem, co se týká příštího roku, ale zvažuji vše na sportovní i osobní úrovni. Udělám to rozhodnutí brzy, ale teď ještě nevím, jaké nakonec bude," prohlásil.

Právě Tiňkovova slova uvedl Contador v rozhovoru pro El Mundo po týdnu na pravou míru. Šéf stáje totiž uvedl, že už tato sezona by mohla být pro slavného Španěla tou poslední.

Reklama

Související témata: