Hlavní obsah

Cyklista Dekker neuspěl s pokusem překonat rekord v hodinovce

Aquascalientes

Nizozemský cyklista Thomas Dekker neuspěl s pokusem o překonání světového rekordu v hodinovce. Na velodromu v Aquascalientes v Mexiku ujel ve středu 52,221 km, za rekordem Australana Rohana Dennise ze začátku února zaostal o 270 metrů.

Foto: Profimedia.cz

Nizozemský cyklista Thomas Dekker při pokusu překonat rekord v hodinovce

Článek

Po půlhodině měl třicetiletý nizozemský cyklista ještě šanci, ale pak začal zpomalovat. "Je škoda, že se mi to nepovedlo. Věděl jsem, že Dennis zajel velmi dobrý výkon a že to budu mít hodně těžké. Víc úsilí jsem do toho dát nemohl, ale bohužel to nestačilo," citoval Dekkera web telegraaf.nl.

Množství pokusů o překonání rekordu v hodinovce narostlo poté, co Mezinárodní cyklistická unie (UCI) loni uvolnila pravidla týkající se kola, které mohou jezdci využít. Letos by tak měly o světové maximum v této prestižní disciplíně usilovat také časovkářské hvězdy Tony Martin, Bradley Wiggins či Fabian Cancellara.

Nejbližší útok na ženský rekord je ohlášen na sobotu, kdy se v Londýně pokusí Sarah Storeyová překonat dvanáct let starý výkon nizozemské cyklisty Leontien Zijlaardové-van Moorselové 46,065 km. Američanka Molly van Houwelingová ve středu v Aguascalientes neuspěla, za hodinu ujela 45,637 km.

Reklama