Hlavní obsah

Šimůnek ml. zahájil kurs vlámštiny

PRAHA

Do letošní cyklokrosové sezóny vletí Radomír Šimůnek mladší jako člen elitní belgické stáje Palmans, a přestože bude prvním rokem závodit v seniorské kategorii, rozhodně nechce zklamat. I nadále ho však tréninkově povede jeho otec, čtyřnásobný mistr světa v cyklokrosu.

Foto: www.cyklokros.cz

Cyklokrosař Radomír Šimůnek ml.

Článek

"Příprava s tátou je dlouhodobě osvědčená a nic na tom nebudu měnit. Jsem rád, že mi může pomoci, je to ideální řešení," říká 22letý cyklokrosař. Po loňském stříbru v kategorii do 23let na MS v St.Wendelu dostal laso od zmíněného belgického týmu a taková nabídka se prostě neodmítá. V cyklokrosu je to jako pro fotbalistu přestup do Realu Madrid. "Jsem za to samozřejmě rád, ale musím se předvést nějakými výsledky. V týmu všechno funguje na skvělé úrovni a moc se těším," dodává.

Nezastírá, že si přestupem finančně polepšil. "Ale záležet bude na výsledcích. Letos bych měl jet celý Světový pohár, mám podepsané i seriály Superprestige a GWA, takže závodů bude dost. K tomu ještě starty v Česku," vypočítává.

Strach nemá

V týmu, který je napojen na silniční stáj Mr. Bookmaker, se setká mj. s vynikajícími domácími krosaři Commeynem či Vannoppenem. Strach z velkého skoku do elitní kategorie 22letý český závodník nemá.

"Už v minulé sezóně jsem dokázal s těmi nejlepšími závodit. Po přípravě v Livignu se cítím plný sil, forma jde nahoru a jsem zvědav na první starty. Každopádně věřím, že je v mých silách skončit ve Světovém poháru celkově do patnáctého místa," podotýká ke svým ambicím juniorský vicemistr světa z Tábora 2001.

Protože vedení stáje Palmans zajímají logicky hlavně závody v Belgii, Šimůnek junior tam bude i bydlet. "Ale jen střídavě, když by se mi nevyplatilo jet domů. Máme tam známé, takže s bydlením problém není," prozrazuje.

Aby v novém prostředí zapadl co nejlépe a nejrychleji, přihlásil se dokonce na kurs vlámštiny. "Já se dosud domlouval v Belgii hlavně německy, angličtinu moc neumím. Tak zkusím zvládnout jejich řeč, velký problém to snad nebude," dodává cyklokrosař, který má v belgickém týmu smlouvu až do konce roku 2006.

Reklama