Hlavní obsah

Cyklista Kulhavý znovu triumfoval se Sauserem na Cape Epic!

Aktualizováno

Jaroslav Kulhavý s Christophem Sauserem vyhráli podruhé společně závod dvojic na horském kole Cape Epic v Jihoafrické republice. Česko-švýcarský pár se ujal vedení hned po první etapě, vavřínů posbíral nakonec pět ze sedmi. Zopakovali vítězství z roku 2013.

Kulhavý a Sauser vyhráli Cape Epic.Video: Reuters

 
Článek

"Byl to náš první cíl sezóny a vyšel perfektně. Závěr, když už to bylo jasný, jsme si opravdu užili. Dneska jsme jeli hodně volně, hlavně ve sjezdech, závodění jsme vypustili a v posledních kilometrech už trochu slavili," popsal olympijský vítěz Kulhavý na svém webu.

Loni na Kulhavého úspěch navázal Kristián Hynek s Němcem Robertem Mennenem. Letos jel Hynek ve dvojici s Rakušanem Albanem Lakatou a skončili druzí. Na vítěze ztratili téměř 11 minut. Kulhavý vyhrál Cape Epic podruhé, zkušený Švýcar Sauser už popáté.

"Jsem rád, že se nám podařilo vyhrát, i kvůli Susimu, pro kterého to byl poslední Cape Epic a vyhrál ho už popáté, což se doteď nikomu nepodařilo," dodal Kulhavý.

Letošní 12. ročník prověřil bikery během 739 kilometrů, v osmi dnech museli zvládnout celkové převýšení 16 kilometrů. Na startu bylo okolo 600 dvojic včetně amatérů.

Etapový závod horských kol Cape Epic v JAR - závěrečná 7. etapa (92 km):
1. Käss, Geismayr (Něm./Švýc.) 3:28:13
2. Hermida, Van Houts (Šp./Niz.) -5
3. Gujan, Giger (Švýc.) -1:11
4. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) -1:40
5. Kulhavý, Sauser (ČR/Švýc.) -1:50
Konečné pořadí:
1. Kulhavý, Sauser 31:00:58
2. Hynek, Lakata -10:42
3. Huber, Platt (Švýc./Něm.) -34:25

Reklama

Související témata: