Hlavní obsah

Cyklista Raboň zřejmě vystřídá v týmu T-Mobile krajana Konečného

Dvaadvacetiletý cyklistický mistr Evropy František Raboň má nakročeno do přední světové stáje. O služby prvního muže evropského žebříčku závodníků do 23 let se zajímá věhlasná německá stáj T-Mobile. V té v uplynulých dvou letech působil jiný český silničář Tomáš Konečný, ale vedení celku mu neprodloužilo smlouvu.

Článek

Při světovém šampionátu v Madridu jednal Raboň s asistentem manažera T-Mobile Olafem Ludwigem. "Zájem o mě mají, ale zatím není nic hotové, nic podepsáno. V pondělí 3. října cestuji do Freiburgu, kde o den později absolvuji zdravotní a funkční testy. Potom budu vědět určitě víc," řekl jezdec českého celku PSK Whirlpool.

Také Konečný si shání nové angažmá. V minulém roce s ním v T- Mobile byli spokojeni, ale zlomená noha z hokeje ho vyřadila prakticky na celou letošní sezonu. "Dalo se to asi čekat. Každý chce mít zdravé jezdce, kteří dělají výsledky, a já navíc už nejsem ani nejmladší. Jen mě mrzí, že mě celý rok uklidňovali, že se nic neděje a že mi smlouvu prodlouží, a teď nic," řekl Konečný.

O své další budoucnosti toho zatím moc neví. "Můj manažer jedná, ale na tým ProTour to nevypadá," prohlásil Konečný.

Reklama

Související témata: