Hlavní obsah

Valverde obhájil titul na Valonském šípu, Kreuziger byl jedenáctý

Huy

Španělský cyklista Alejandro Valverde obhájil titul v klasickém závodu Valonský šíp v Belgii. Jezdec stáje Movistar zvládl suverénně závěrečné stoupání na legendární Mur van Huy. Roman Kreuziger, jenž rovněž bojoval ve vedoucí skupině, skončil s osmisekundovou ztrátou jedenáctý.

Foto: Profimedia.cz

Španělský cyklista Alejandro Valverde.

Článek
Fotogalerie

Hlavní favorité dojeli v závěrečném 1300 metrů dlouhém stoupání zvaném Zeď uprchlíka Tima Wellense. Nejvíce sil měl v koncovce 205,5 km dlouhé trasy španělský favorit, jenž byl minulý týden druhý v klasice Amstel Gold race. V 79. ročníku Valonského šípu získal Valverde už třetí titul, poprvé triumfoval v roce 2006.

Druhé místo vybojoval Francouz Julian Alaphilippe před Švýcarem Michaelem Albasinim.

Kreuziger, jenž vloni ardenskou klasiku dokončil na osmém místě, patřil i letos do širšího okruhu favoritů. Před rozhodujícím stoupáním, které bude letos rovněž součástí 3. etapy Tour de France, se posunul v čelní skupině do popředí, útok na elitní desítku mu ale těsně nevyšel.

Závod poznamenalo množství pádů. V jednom z nich skončily zhruba 12 kilometrů před cílem naděje šampiona Tour de France Chrise Froomea.

Cyklistický jednorázový závod Valonský šíp (WorldTour) - 205,5 km:
1. Valverde (Šp./Movistar) 5:08:22
2. Alaphilippe (Fr./Etixx-Quick-Step)
3. Albasini (Švýc./Orica)
4. Rodríguez
5. Moreno (oba Šp./Kaťuša) všichni stejný čas,
11. Kreuziger (ČR/Tinkoff-Saxo) -8
122. Vakoč (ČR/Etixx-Quick Step) -10:57

Reklama

Související témata: