Hlavní obsah

I třetí díl cyklokrosařského Budvar Cupu vyhrál Dlask

HLINSKO (Chrudimsko)

Cyklokrosař Petr Dlask nenašel ani ve třetím dílu pohárového seriálu Budvar Cup přemožitele. Po výhrách v Mladé Boleslavi a Lošticích v sobotu jezdec stáje Empella triumfoval i v Hlinsku. Na stupně pro trio nejlepších jej doprovodili Kamil Ausbuher z Budvaru Tábor a Martin Bína jezdící za tým Author.

Článek

"Opravdu mi úvod sezony zatím vychází. Dnes se mě však dost dlouho držel Ausbuher, ale byl jsem klidný. Po polovině závodu jsem mu zkusil nastoupit a vyšlo to," zhodnotil závod vítězný český reprezentant. Sérii domácích vítězství ale nepřeceňoval. "Jsou dobrá, ale rozhodující budou starty na mezinárodní scéně. Věřím ale, že dobrá příprava se projeví i v závodech Světového poháru," dodal Dlask.

Po startu na suchém a rychlém okruhu se nejprve v čele usadila trojice Mlynář, Zlámalík, Ausbuher. Ale už po čtvrthodině jeli vepředu osamoceně Dlask s Ausbuherem a s malou ztrátou za nimi Lukeš s Kyzivátem, zatímco ostatní po defektech či pádech ztratili.

Bezchybně jezdící Dlask pak v polovině závodu setřásl i Ausbuhera a s přehledem si jel pro vítězství. Ani jeho pronásledovatel neměl s udržením stříbrné příčky potíže, zatímco Bína v závěru odsunul z poslední medailové pozice Kyziváta. Zabojoval i Mlynář, který se stačil posunout na šesté místo a uhájil druhé místo v průběžné klasifikaci.

Mezi juniory opět vyhrál David Menger z Budvaru Tábor a v celkové klasifikaci má jasný náskok před svým oddílovým kolegou Danielem Voborou, jenž i dnes skončil druhý.

Výsledky:
1. Dlask (Empella) 56:45 min., 2. Ausbuher (Budvar Tábor) - 23, 3. Bína (Author) -32, 4. Kyzivát -33, 5. Lukeš (oba Control Johnson Ml. Boleslav) -1:36, 6. Mlynář (Max Cursor) -1:38, 7. Zlámalík, 8. Fr. Klouček (oba Author) oba -1:52, 9. Pospíšil (Stevens) -2:34, 10. Zelinka (Budvar Tábor) -2:43.
Pořadí po třech závodech:
1. Dlask 180, 2. Mlynář 130, 3. Ausbuher 125, 4. Zlámalík a Kyzivát oba 99, 6. Bína 91.
Junioři: 1. Menger 41:26, 2. Vobora (oba Budvar Tábor) -20, 3. Příhoda (KC Hlinsko) -26.
Pořadí po třech závodech:
1. Menger 170, 2. Vobora 125, 3. Příhoda 123.

Reklama