Hlavní obsah

Sagan přišel o vedení, lídrem Kolem Kalifornie je Alaphilippe

Mount Baldy

Peter Sagan již není lídrem závodu Kolem Kalifornie. Slovenský cyklista přišel o trikot vedoucího jezdce po sedmé etapě, novým vedoucím jezdcem je nyní Francouz Julian Alaphilippe, jenž po téměř 129 kilometrech jako první dojel do cíle královské etapy v lyžařském středisku Mount Baldy.

Foto: David Crane, ČTK/AP

Peter Sagan (uprostřed) bojuje o etapové prvenství v závodě Kolem Kalifornie.

Článek

Sagan, který se ujal vedení v závodu po vítězství v páteční časovce, skončil v sobotu šestý se ztrátou 47 sekund. Za Alaphilippem zaostává před poslední etapou jen o dvě sekundy.

Dvaadvacetiletý francouzský jezdec stáje Etixx-Quick Step zaútočil asi čtyři kilometry před cílem a jeho tempo nedokázal udržet ani favorizovaný Kolumbijec Sergio Henao z týmu Sky. "Zkusil jsem to, a když jsem viděl, že nereaguje, myslel jsem si, že si se mnou hraje. Že mě každou chvíli dojede a půjde přede mě. Ale pořád jsem mu ujížděl," řekl Alaphilippe, který porazil Henaa o 23 sekund.

V závěrečné etapě z Los Angeles do Pasadeny, která nejspíš vyvrcholí spurtem, se Alaphilippe i v roli lídra závodu chystá pracovat pro Marka Cavendishe. Britský rychlík bude usilovat o čtvrté vítězství v tomto ročníku.

Cyklistický závod Kolem Kalifornie - 7. etapa (128,7 km)
1. Alaphilippe (Fr.) 3:42:13
2. Henao (Kol.)
3. Boswell (USA) oba -23
4. Dombrowski (USA) -36
5. Zoidl (Rak.) -45
6. Sagan (SR) -47
Průběžné pořadí:
1. Alaphilippe 25:58:21
2. Sagan -2
3. Henao -33
4. Dombrowski -1:10
5. Gesink (Niz.) -1:11
6. Zubeldia (Šp.) -1:12

Reklama

Související témata: