Hlavní obsah

Po biatlonovém šílenství nastupují cyklisté. Fanoušci mi vypnou hlavu, těší se Cink na Vysočinu

Zdravotními potížemi poznamenanou minulou sezónu hodil za hlavu. Český reprezentant Ondřej Cink po dlouhé zimní přípravě už netrpělivě vyhlíží start nového ročníku Světového poháru horských kol v cross country, který se rozběhne o víkendu v Novém Městě na Moravě. „Jde o nejlepší závod seriálu. Těší se celá elita," říká borec týmu Merida.

Foto: facebook Ondřeje Cinka

Ondřej Cink při nedělním triumfu v závodě Českého poháru.

Článek

Bikeři mají v nohách už řadu závodů, ale hlavní část sezóny startuje až nyní. „Je to zvláštní. Špička se nikde nesešla v plné konkurenci. Bude to hodně zajímavé pro lidi. Závodníci jsou nervózní, protože neví, jak si stojí v porovnání s ostatními. Pro mě jde o jeden z vrcholů sezóny, k němuž jsem směřoval formu. Snad bude gradovat," doufá Cink.

V minulé sezóně jej třikrát před důležitými závody ze hry vyřadily virové potíže, v Novém Městě na Moravě měl navíc defekt hned po startu. „Lapálií bylo hodně, ale už to neřeším. Letos se po Novém Městě budu soustředit na svěťák v USA a mistrovství světa v Andoře, protože jde o dvě tratě, které mi hodně vyhovují," vykládá čtyřiadvacetiletý reprezentant.

Aby mohl atakovat absolutní špičku, potřebuje dobrý výsledek hned z úvodního dílu SP. Důsledkem loňských problémů je totiž málo bodů UCI v žebříčku, tudíž Cink pojede na Vysočině až z páté startovní řady. „V Novém Městě je dobrý zaváděcí okruh. Pokud má člověk výkonnost a trochu štěstí, protáhne se do čelní skupiny," zůstává nad věcí Cink

Neděsí jej ani bídná předpověď počasí, podle níž má víkend propršet. „Absolvoval jsem na Vysočině soustředění, takže trať mám najetou. Ale pokud bude pršet, musím si okruh důkladně otestovat znovu, protože na bahně jsem tam nikdy nejel. Já sice blátivý podklad v případě trati s kořeny a kameny nemusím, ale na druhou stranu ta úžasná atmosféra člověku doslova vypne hlavu. Fanoušci jsou v Novém Městě fantastičtí," rozplývá se Cink nad kulisou v areálu, v němž si v zimě užívají biatlonisté a lyžaři.

„Přestože jsem v minulosti třeba neměl top formu, pokaždé mi na Vysočině nohy fungovaly skvěle. Lidé mě hnali na hranu, atmosféra můj výkon zvedla," netají Cink, jak moc se na mimořádnou podporu několik desítek tisíc diváků těší.

Reklama

Související témata: