Hlavní obsah

Frustrace Kulhavého netrápí, v prokletí nevěří. Před Vysočinou ukázal obratnost za jízdy

Nové Město na Moravě

Hlavně už žádná kalvárie! Po dvou bídných letech před domácími diváky při závodě Světového poháru v Novém Městě na Moravě se chce biker Jaroslav Kulhavý vrátit v nedělní bitvě na stupně vítězů. Při startu seriálu na Vysočině bude kompletní světová špička. A držitel zlaté medaile z Londýna hodlá být hned od začátku předolympijské sezóny úspěšný.

Výměna tretry Jaroslava Kulhavého

 
Článek

V Novém Městě se bude o body do Světového poháru bojovat popáté v historii. V sezóně 2011 byl na Vysočině Kulhavý nejrychlejší, o rok později druhý. Ale v roce 2013 po pádu dojel až v třetí desítce a minulý rok kvůli technickým problémům vůbec nedokončil. „Nepřipouštím si, že by měla černá série pokračovat. A v nějaké prokletí, když přijedu na Vysočinu, už vůbec nevěřím," usmál se Kulhavý po pátečním tréninku.

„Chci navázat na první dva dobré starty v Novém Městě. Snad už jsem si všechny trable vybral. Hlavně, aby se mi vyhnuly defekty. Problémy samozřejmě mohou přijít, ale raději bych si je vybral jinde. Doma před českým publikem se chci předvést," přál si Kulhavý.

Kulhavý: Dnes se na závodech pořád něco děje

„Minulý rok jsem měl prostě takové období, kdy mě při Pražských schodech srazil problém s řetězem, následně jsem měl v Novém Městě defekt, a pak technický problém. Byl jsem frustrovaný, ale problémy prostě přicházejí. Jde i o jistý znak doby, protože všichni jedou šrot. Hledají se vteřiny. Je to stejné mezi bikery i na silnici. Závody jsou tím vlastně napínavé, protože se pořád něco děje," přemítá Kulhavý.

Při posledním ostrém testu, jímž byl Český pohár v Praze-Řepích minulou neděli, ukázal, že problémy se i při sebelepší přípravě nedají zcela eliminovat. Po defektu zadního kola totiž ztratil kontrolu nad strojem a vletěl do ochranné sítě, o níž poškodil tretru. Aby v honbě za výsledkem neztrácel vteřiny, předvedl její výměnu za jízdy. „Člověk by nevymyslel, co se může stát během pěti vteřin. Když jsem zjistil, že je tretra poškozená, ani mě nenapadlo, že bych ještě vůbec dojel," přiznal s úsměvem při vzpomínce na závod, v němž byl nakonec druhý.

Program SP v Novém Městě na Moravě
Sobota 23. května
16:30 hodin - ženy do 23 let.
Neděle 24. května
9 hodin - muži do 23 let
11.15 hodin - ženy elite
14:15 hodin - muži elite

Reklama