Hlavní obsah

Königův kolega a spolufavorit Gira Porte odstoupil

Madonna di Campiglio

Spolufavorit Gira d'Italia a týmový kolega Leopolda Königa Richie Porte ze slavného závodu odstoupil. Po pádu v páteční etapě australský cyklista bojoval s bolestí v koleni a kyčli, v nedělní 15. etapě ztratil téměř půl hodiny na čelo pelotonu a v průběžném pořadí měl před závěrečným třetím týdnem manko už téměř 36 minut.

Foto: Stringer/italy, Reuters

Australan Richie Porte ve 13. etapě Giro d'Italia.

Článek

König převzal po Porteho problémech roli lídra stáje Sky po sobotní časovce a do posledních šesti etap vstoupí z pátého místa. Porte, jenž na jaře vyhrál tři závody a cítil velkou šanci vybojovat růžový trikot, vzdal Giro dnes během volného dne. V Madonně di Campiglio už s týmem do tréninku nevyjel.

"Jsem tak zklamaný, že musím Giro zakončit takhle. Bylo pro mě hlavním cílem v sezoně. Ale minulý týden jsem měl hrozně moc smůly - defekt, penalizace a páteční pád si vybral svou daň. Spadl jsem na koleno, bok a protrpěl poslední dvě etapy. Chtěl jsem pomoci Leovi a Eliovi (Vivianimu), ale lékaři mi doporučili nepokračovat," řekl Porte pro web cyclinews.com.

V průběžném pořadí třicetiletý Australan figuroval na 27. místě, na vedoucího Španěla Alberta Contadora ztrácel 35 minut a 57 vteřin.

Reklama