Hlavní obsah

Dlask: Úvodní výsledky rozhodně nepřeceňuji

Tři vítězství v domácím Budvar Cupu, třetí místo ve Světovém poháru v Belgii... Cyklokrosař Petr Dlask má v úvodu sezóny v novém týmu a pod novým trenérem formu, sám ale své výsledky nepřeceňuje. "Rozhodně nechodím s nosem nahoru," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: archiv

Petr Dlask

Článek

Vstup do sezóny vám vyšel skvěle. Doma jste vyhrál tři závody Budvar cupu, na Světovém poháru v Belgii jste v neděli skončil třetí. Vrací se forma? Doufám, jezdí se mi líp. Ale na druhou strany zůstávám v klidu, výsledky z úvodu sezóny rozhodně nepřeceňuji. Rozhodně nechodím s nosem nahoru.

Po letech jste opustil tým Author a v barvách stáje Empella spolupracujete s trenérem Vojtěchem Červínkem. Co se změnilo? Začal jsem úplně jinak přemýšlet. Vojta mi nastínil jiný náhled na cyklistiku. Že to není jen o tom sednout na kolo a objet trénink. Všechno spolu konzultujeme, jsme neustále v kontaktu. První výsledky naznačují, že ta změna určitě prospěla a jsem na správné cestě.

Chválil vás trenér po třetím místě v Belgii? Co vám řekl? Že je to dobré, ale pořád přede mnou byli ještě dva lidi...

Jak se vám závodilo proti belgickým favoritům? Bylo to hodně rychlé a technické. Nijs ujel někdy v polovině závodu, necelé dvě kola před cílem se dopředu dostal i Wellens. Ve čtyřech jsme pak spurtovali o třetí místo a já měl kliku, že to vyšlo. Rozhodovalo pět centimetrů. Věděl jsem, že si ty nejlepší musím od začátku hlídat. Belgičané nejsou neporazitelní. Nechtěl jsem udělat chybu jako na prvním závodě seriálu Superprestige, kde mi špička brzy ujela a já skončil sedmý.

V sobotu vás čeká druhý závod Světového poháru v Táboře. Jak moc si doma věříte? Člověk bych chtěl formu samozřejmě potvrdit. Na stejné trati jsem v roce 2001 vybojoval stříbro na mistrovství světa a také kvůli lidem bych rád skončil co nejlíp. V úterý večer ještě jedu závod v Nizozemsku, ve středu letím domů a už se budu přesouvat do Tábora.

Budou u trati i členové vašeho fan clubu? Určitě. Bude jich plný autobus a už jsem jim do něj slíbil sud piva, aby se jim líp cestovalo...

Reklama