Hlavní obsah

Nibali vede generálku na Tour, kde bude obhajovat titul

Villard-deLans

Tři týdny před začátkem obhajoby triumfu na Tour de France prokázal Vincenzo Nibali návrat formy a je novým lídrem generálky Dauphiné. Italský cyklista oblékl žlutý dres po druhém místě v šesté etapě a před víkendovým vyvrcholením vede o půl minuty.

Foto: Facebook

Cyklista Vincenzo Nibali

Článek

Jezdec stáje Astana v této sezoně zatím žádný závod nevyhrál, ale dnes zaútočil. Dlouho jel se skupinou v úniku a necelé dva kilometry před dojezdem na kopec ve Villard-de-Lans vystartoval. Následoval ho jen Rui Costa.

Bývalý mistr světa z Portugalska si nakonec dojel pro vavřín, Nibali ztratil pět sekund, ale v průběžném pořadí má na Costu náskok 29 sekund. Třetí je Španěl Alejandro Valverde.

"Popravdě mi jde hlavně o vítězství v etapě a ne o dres lídra," řekl Nibali. "Ale vedu, i když obhajoba bude hodně těžká. Čekají nás dvě náročné etapy a soupeři jsou silní," dodal. V sobotu je na programu královská etapa s pěti stoupáními první kategorie, nedělní finiš bude na vrcholu Modane Valfréjus.

Z českých jezdců startuje na Dauphiné Jan Bárta, který by neměl na Tour chybět. Dnes ztratil přes půl hodiny a v průběžném pořadí figuruje na 71. místě. Tour de France začne 4. července.

Cyklistický závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 6. etapa (183 km):
1. Costa (Portug./Lampre) 4:29:23
2. Nibali (It./Astana) -5
3. Valverde (Šp./Movistar) -38
4. Gallopin (Fr./Lotto) -39
5. Yates (Brit./Orica) -1:24
6. Martin (Ir./Cannondale) -1:46
...
59. Bárta (ČR/Bora) -36:25
Průběžné pořadí:
1. Nibali 22:34:17
2. Costa -29
3. Valverde -30
4. Yates -35
5. Van Garderen (USA/BMC) -42
6. Intxausti (Šp./Movistar) -57
...
71. Bárta -51:56

Reklama

Související témata: