Hlavní obsah

Sáblíková skončila v prvním cyklistickém závodu sezóny čtvrtá

Lublaň

Martina Sáblíková zahájila dnes závodní sezónu na kole a v časovce v Lublani skončila těsně pod stupni vítězů. Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení si otestovala formu v souboji s chronometrem na 22 kilometrech. Další časovku absolvuje na konci června na česko-slovenském šampionátu v Žilině.

Foto: Facebook

Martina Sáblíková tvrdě trénuje.

Článek

"Byl to dobrý test, nebylo to na první závod až tak špatný. Časovka se mi líbila, nebyla moc technická. Hodně foukalo, takový vítr jsem při časovce ještě nezažila," popsala Sáblíková, která do prvního závodu najela zhruba 1500 kilometrů. Trať zvládla v čase 28:25,7 minuty.

Její příprava směřuje i k mistrovství světa v americkém Richmondu, kde budou cyklisté usilovat na konci září i o přímou kvalifikaci na olympiádu do Ria. Tam by Sáblíková potřebovala skončit v časovce do 12. místa. "To je velký cíl," řekla.

Dnes v Lublani ji mrzela chyba po obrátce. "Nechala jsem si těžký převod, měla jsem podřadit. Trenér mě prý na to upozorňoval, jenže já ho neslyšela, přestala fungovat vysílačka," napsala na facebooku. Závod absolvovaly i její kolegyně z tréninkové skupiny Petra Nováka Nikola Zdráhalová a také Eliška Drahotová.

V přípravě budou Sáblíková a spol. pokračovat do 20. června v italském Livignu. Na mistrovství v Žilině bude obhajovat double, časovka se pojede 25. června a závod s hromadným startem o dva dny později.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články