Hlavní obsah

Radost vystřídaly hrůza a bolest. Vyhrála a potkala nečekanou překážku

Norwich

Místo radosti bolest! Nešťastnou tečku měla pro britskou cyklistku Lizzie Armisteadovou úvodní etapa závodu Women's Tour. Stříbrná olympijská medailistka v silničním závodě měla ve středu těžký pád krátce poté, co jako první proťala cílovou čáru. Vážná zranění z toho naštěstí nebyla, v závodě však nepokračuje.

Vyhrála a natloukla si

 
Článek

Šestadvacetiletá Armisteadová vyhrála úvodní díl závodu v Británii a už před páskou zvedla radostí ruce nad hlavu. Nic mimořádného... Ale přišel těžký zádrhel. Za cílem zřejmě zachytila jednoho z fotografů a skončila v hrozivých kotrmelcích.

Vítězka loňských Her Commonwealthu a pětinásobná medailistka z MS na dráze byla převezena do nemocnice v Norwichi. Vyšetření ukázalo, že má pouze odřeniny a žádné zlomeniny, a byla brzy propuštěna.

"Pamatuju si, že jsem díky pomoci svých kolegyň z týmu vyhrála, a pak už nic moc. Nemám nic zlomeného, jen to bolí," uvedla Armitsteadová na twitteru. V etapovém závodě chtěla pokračovat, po poradě s vedením své stáje Boels Dolmans se však rozhodla nestartovat.

Reklama