Hlavní obsah

Dlask s Ausbuherem v Táboře nestačili jen na Nijse

TÁBOR

Druhý závod Světového poháru v cyklokrosu vyhrál v sobotu v Táboře mistr světa Belgičan Sven Nijs před dvojicí českých reprezentantů Petrem Dlaskem a Kamilem Ausbuherem, který obhajoval loňské prvenství.

Článek

Nijs zopakoval triumf z úvodu seriálu, Dlask vylepšil týden staré třetí místo z belgického Kalmthoutu.

Vstříc devíti okruhům dlouhým 2850 metrů vyrazilo za téměř letního počasí 56 cyklokrosařů ze čtrnácti zemí a domácím jezdcům vyšel start skvěle. Při vjezdu do terénu vedl startovní pole Ausbuher, před třetího Dlaska se natlačil Nizozemec De Knegt. Vpředu byli i Zlámalík a rychle se tam dostal také letošní mistr světa do 23 let Štybar a Mlynář.

Už v cíli prvního kola měla trojice Dlask, Ausbuher a De Knegt desetisekundový náskok, za nimi jeli Belgičané Nijs a Bart Wellens se Zlámalíkem. Ve třetím kole se obě skupinky hlavně zásluhou belgického dua sjely. Další část pronásledovatelů vedl Štybar.

V sedmém kole zaútočil Dlask, s nímž udrželi krok jen Ausbuher a Nijs, zatímco Wellense přibrzdil defekt. Belgičan se však nevzdal a hned v dalším kole se dotáhl na De Knegta a Zlámalíka. Dlouho s nimi však nejel a rychle začal stíhat první trojici. Z dvacetisekundového náskoku rázně ukrajoval, ale na rychlé trati se mu již manko smazat nepodařilo.

V posledním kole jel dlouho na vedoucí pozici Dlask, ale necelý kilometr před cílem se přes něj přehnal Nijs a vítězstvím potvrdil pozici jasné cyklokrosové jedničky. Dlask se opět prosadil na stupně vítězů a spokojen byl i Ausbuher, i když před rokem se na táborském okruhu radoval z prvenství. V závěru se do desítky nejlepších posunuli ještě Štybar a Mlynář, čímž zpečetili nejlepší výsledek českých barev v historii závodů Světového poháru.

Výsledky:
1. Nijs (Belg.) 57:19 min., 2. Dlask -4, 3. Ausbuher (oba ČR) -14, 4. B. Wellens (Belg.) -27, 5. De Knegt (Niz.) -31, 6. Zlámalík (ČR) -40, 7. Vervecken, 8. S. Vanthourenhout (oba Belg.), 9. Štybar, 10. Mlynář všichni -1:22, ...16. Kyzivát - 1:39, 19. Bína -1:46, 24. Šimůnek (všichni ČR) -1:56.

Reklama

Související témata: