Hlavní obsah

Cyklista Froome přiznal, že letos zmeškal jeden dopingový test

Paříž

Vítěz Tour de France z roku 2013 Chris Froome přiznal, že letos zmeškal jeden dopingový test v době, kdy byl s manželkou na dovolené v Itálii. Stájový kolega Leopolda Königa z týmu Sky prohlásil, že se o návštěvě komisařů dozvěděl od zaměstnanců luxusního hotelu až se zpožděním, recepční je totiž odmítl v časnou ranní rodinu za jezdcem pustit.

Foto: Foto: Reuters - Eric Gaillard

Britský cyklista Chris Froome s manželkou Michelle.

Článek

"První den našeho pobytu přišli v sedm hodin komisaři a zástupci hotelu jim neumožnili přístup k našemu pokoji. Nedovolili jim ani z recepce zavolat," řekl Froome s tím, že se o všem dozvěděl až poté, co s manželkou sešel na snídani. "Řekli nám: Byli tu ráno z antidopingové kontroly, ale podle našich pravidel nikomu nedovolujeme rušit hosty," dodal.

Třicetiletý Froome připustil, že měl vedení hotelu o možnosti namátkové antidopingové kontroly informovat a dohodnout se. "Byla to frustrující situace. Snažil jsem se všechno vysvětlit, ale musím přijmout odpovědnost," dodal cyklista.

Froome nikdy neměl pozitivní dopingový test. Vloni dokonce kritizoval nedostatečnou mimosoutěžní kontrolu jezdců před důležitými závody.

Reklama

Související témata: