Hlavní obsah

Bárta si dojel pro čtvrtý časovkářský titul za sebou

Žilina

Cyklista Jan Bárta získal na společném mistrovství České republiky a Slovenska v Žilině čtvrtý titul v časovce za sebou. Trať dlouhou 39 kilometrů projel průměrnou rychlostí 49,41 km/h a zvítězil o pět sekund před domácí hvězdou Peterem Saganem. Stříbro v českém šampionátu získal Leopold König a bronz Petr Vakoč.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Leopold König, Jan Bárta, Petr Vakoč na stupních vítězů po společném mistrovství ČR a Slovenska v silniční cyklistice v Žilině.

Článek

König ztratil na Bártu 45 sekund. Šestý muž letošního Gira d'Italia získal druhou časovkářskou medaili z mistrovství republiky v elitní kategorii po bronzu z roku 2010. Loni ambice na stupně vítězů nenaplnil kvůli technickým potížím.

Vakoč po návratu z Evropských her v Baku, kde v neděli vybojoval bronz v závodu s hromadným startem, navázal na loňské druhé místo. Od Bárty ho dělila již minuta a 43 sekund.

Sagan proměnil v titul hned první start ve slovenském šampionátu v časovce mezi elitou. Druhý Maroš Kováč s ním prohrál o téměř čtyři minuty.

V neděli se v Žilině pojede závod s hromadným startem, v němž se představí i Roman Kreuziger. Chybět bude Zdeněk Štybar, který měl obhajovat titul.

Společné mistrovství ČR a Slovenska v silniční cyklistice v Žilině - časovka (39 km):
Muži:
1. Bárta (Bora-Argon 18) 46:43
2. König (Sky) -45
3. Vakoč (Etixx-Quick-Step) -1:43
4. Okrouhlický (CK Příbram Fany Gastro) -3:50
5. Bláha -3:54
6. Fürst (oba Dukla Praha) -4:02
Muži do 23 let:
1. Černý (CCC Sprandi Polkowice) 48:52
2. Turek (Cycling Academy p/b Sagan) -57
3. Schlegel (AWT GreenWay) -1:23

Reklama

Související témata: