Hlavní obsah

Štybar po boku Cavendishe! Český cyklista pojede Tour de France

Wevelgem

Poprvé v kariéře pojede Zdeněk Štybar Tour de France. Český cyklista figuruje v devítičlenné nominaci týmu Etixx-Quick-Step. 102. ročník nejprestižnějšího cyklistického závodu začne v pátek v nizozemském Utrechtu.

Foto: Etixx - Quick-Step/Tim De Waele

Zdeněk Štybar na trati závodu Paříž-Roubaix 2015.

Článek

Bývalý cyklokrosový šampion, jenž se v terénu stal v letech 2010, 2011 a 2014 mistrem světa, už si z trojkoruny Grand Tours zkusil Vueltu (2013). Tour však dlouho byla jeho vysněným závodem.

Poslední "překážkou" jeho účasti je očekávané narození syna. Manželka Ine má datum porodu stanovené shodou okolností právě na 4. července, kdy Tour začne. A Štybar dal již několikrát jasně najevo, že by u mimořádné životní události nechtěl chybět.

"Ideální scénář je takový, že se nám miminko narodí o pár dní dříve. Třeba by to šlo zvládnout i v den startu prologu. Jede se v Utrechtu, Ine bude rodit v Brasschaatu, což je asi hodinku autem," řekl s optimistickým úsměvem koncem dubna na setkání s novináři.

A přání se osmadvacetiletému silničnímu profesionálovi vyplnilo. První potomek česko-belgického páru, který dostal jméno Lewis, přišel na svět již v pátek, tedy o týden dříve.

Dalšími vyvolenými pro třítýdenní etapový závod jsou Mark Cavendish, Michal Golas, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Mark Renshaw, Matteo Trentin, Rigoberto Urán a Julien Vermote.

Reklama