Hlavní obsah

Štybarův triumf jeho stáji zhořkl. Lídr Tour kvůli zlomené klíční kosti odstoupil

Zatímco český cyklista Zdeněk Štybar slavil v šesté etapě Tour de France životní triumf, pár okamžiků předtím prožíval jeho stájový kolega a průběžný lídr závodu Tony Martin velmi nepříjemné chvíle, které pro něj mají ještě nepříjemnější následky. Kvůli zlomenině klíční kosti musel německý cyklista z dobře rozjetého závodu odstoupit.

Foto: Pool, Reuters

Lídr Tour de France Tony Martin po ošklivém pádu před cílem šesté etapy.

Článek

Jezdec stáje Etixx-Quick Step byl krátce před cílem v ulicích Le Havru u zrodu hromadného pádu, do něhož se zapletl i obhájce triumfu Vincenzo Nibali. Pád se odehrál v tzv. ochranné zóně, takže se účastníci kolize nemuseli obávat časové ztráty.

Martin se ale svíjel v bolestivé grimase a i přesto, že za výrazné podpory týmových kolegů nakonec do cíle dojel, bylo zřejmé, že z karambolu asi nevyvázne bez následků.

„Mám zlomenou klíční kost. Měl jsem smůlu, ani si nepamatuju, jak jsem spadl dolů. Dotkl jsem se nejspíš zadního kola jezdce přede mnou, Bryana Coquarda. Taková je prostě Tour, někdy máte štěstí, jindy ne," popisoval své trable držitel žlutého trikotu.

Šéf stáje Patrick Lefevere následně informoval rozhlasovou stanici Europe 1, že Martin ze závodu odstoupil. Novým lídrem Tour tak bude dosud druhý muž pořadí, Brit Chris Froome. Martin je tak po Fabianu Cancellarovi už druhým držitelem žlutého trikotu, který musel z letošní Tour odstoupit.

Reklama