Hlavní obsah

Štybar myslí na medaili

PRAHA

Čeští cyklokrosaři chtějí na nedělním mistrovství Evropy ve francouzském Pontchateau medaili a nejblíže k ní má úřadující mistr světa Zdeněk Štybar v kategorii do 23 let.

Článek

"Rozhodně je medailovým kandidátem, ale nebude to mít jednoduché. Především Belgičané jsou nesmírně silní," řekl reprezentační trenér Petr Klouček. Na evropském šampionátu nestartuje mužská elitní kategorie, o medaile jedou jen junioři, třiadvacítka a ženy. Česko bude reprezentovat 13 závodníků, kategorii žen neobsazujeme.

Štybarovi, který jezdí v belgické profistáji Fidea, by měli sekundovat hlavně František Klouček a jeho bratr Lukáš, oba synovci českého trenéra. V juniorské kategorii letos čeští jezdci medailové ambice nemají. Junioři v neděli odstartují v 11 h, ženy vyrazí na trať ve 13.00 a muži do 23 let v 15.00. Na loňském evropském šampionátu v belgickém Vossemu vybojoval jedinou českou medaili Bína, třetí v závodu do 23 let.

Nominace - do 23 let:
O. Bambula, Zelinka, L. Klouček, F. Klouček, Němeček, Škarnitzl, Štybar. Junioři: Menger, Pohan, Vobora, Podrazil, Polnický, Šťastný.

Reklama