Hlavní obsah

Jsem ohromený, kokain neberu, brání se italský cyklista

Mur-de-Bretagne

Italský cyklista Luca Paolini, pro něhož Tour de France v pátek skončila předčasně kvůli pozitivnímu dopingovému testu na kokain, se za svůj prohřešek omluvil. Zároveň ale osmatřicetiletý závodník ruské stáje Kaťuša uvedl, že je nevinný a věří, že brzy očistí své jméno.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Luca Paolini tvrdí, že drogy nebral a je nevinný.

Článek

Pozitivní výsledek kontroly ze 7. července ho prý zaskočil. "Jsem ohromený. Nebral jsem kokain," uvedl Paolini na sociální síti Twitter. Věří, že jeho nevinu potvrdí analýza kontrolního vzorku. Je připraven spolupracovat s Mezinárodní cyklistickou unií (UCI) na objasnění případu.

Bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2004 byl na Tour pomocníkem elitního spurtéra Nora Alexandera Kristoffa. Po pozitivním testu byl dočasně suspendován a odjel domů. S dalšími kroky vedení ruské stáje vyčká do výsledku testu vzorku B. "Jsme velmi překvapení. Není to látka, která by zlepšovala výkonnost," řekl mluvčí stáje Philippe Mertens.

Paolini je prvním cyklistou, který měl na Tour dopingový nález, od roku 2012. Minulé dva ročníky závodu, který v minulosti zasáhla řada dopingových afér, se obešly bez pozitivních testů.

Reklama