Hlavní obsah

König s Froomem mají strach! Stáj Sky musela po incidentech chránit policie

Mende

Mezi jezdci cyklistické stáje Sky, do které patří i Čech Leopold König, panuje během Tour de France strach. Po několika incidentech v předchozích etapách tak před tou nedělní patnáctou musela členy stáje dokonce chránit policie! Ředitel závodu Christian Prudhomme stejně jako lídr britské stáje Chris Froome viní z vystupňování agrese média, jež neustále spekulují o dopingu jezdců.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Leopold König (vpravo) s Chrisem Froomem během leteckého přesunu před jednou z etap cyklistické Tour de France.

Článek

"Kluci mají strach," vysvětlil sportovní ředitel Sky Nicolas Portal, proč týmový autobus chránila před nedělní etapou pětice policistů. Ti žádnou událost řešit nemuseli.

Cyklisté Sky čelí na Tour kvůli své dominanci zčásti nepřátelské náladě a pochybnostem ze strany některých novinářů, expertů i fanoušků. Během první horské etapy někdo uhodil do žeber Australana Richieho Portea, v sobotu fanoušek chrstnul na Froomea moč a na českého vrchaře Leopolda Königa pár diváků bučelo, takže v kopci zastavil a šel si s nimi jejich postoj vyříkat.

"Je tu souvislost mezi tím, co je novinách, televizi a rádiu, a tím, co se děje u silnice," řekl ředitel Tour Prudhomme. Froome v sobotu hovořil o "nezodpovědném zpravodajství".

Dopingové spekulace se rozhořely po první pyrenejské etapě, v níž Froome deklasoval konkurenci a vybudoval si téměř tříminutový náskok. Bývalý slavný francouzský cyklista Laurent Jalabert například uvedl, že ho Britovo představení znepokojilo. "Lidé věří tomu, co vidí v médiích," poznamenal Froome.

Reklama

Související témata: