Hlavní obsah

Pro mistrovské tituly v cross country si dojeli Cink a Štěpánová

Olympijský vítěz Jaroslav Kulhavý český titul v cross country na horských kolech neobhájil, v Kutné Hoře skončil druhý za Ondřejem Cinkem. Závod žen vyhrála Karla Štěpánová.

Foto: facebook Ondřeje Cinka

Ondřej Cink.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Cink se vrátil na mistrovský trůn po roční pauze. Čtyřnásobného českého šampióna Kulhavého porazil o 46 sekund, třetí s odstupem 1:11 minuty skončil Jan Škarnitzl.

"Odstartoval jsem až na šesté pozici, ale rychle si nejlepší sjel. Ve druhém kole Kulhavý chyboval ve sjezdu a spadl a toho jsem okamžitě využil a nastoupil. Získal jsem náskok a ten udržel až do cíle," uvedl Cink pro svazový web.

Vedoucí muž Světového poháru Kulhavý získal náplast v podobě vítězství v celkovém hodnocení Českého poháru, jehož byl dnešní mistrovský závod šestým a závěrečným dílem. "Celkově mi dnešek nesednul. Dost jsem v poslední době trénoval a na mistrák se nijak speciálně nepřipravoval, vedu Světový pohár a tak chci jet dobře hlavně na jeho dalších dvou závodech v zámoří," uvedl na svém webu.

Kulhavému neseděla ani trať. "Vůbec se mi nelíbila, byla hodně náročná. Plus jsem dnes udělal spoustu chyb, měl v začátku závodu menší pády a odjelo mi to. A Ondra jel hodně dobře, zaslouženě vyhrál. Já alespoň posbíral nějaké body a vyhrál celkové hodnocení poháru, z čehož mám radost," dodal Kulhavý.

Mezi ženami si dojela pro první titul v kariéře třiadvacetiletá Štěpánová, jež zároveň díky třetímu vítězství za sebou ovládla pohárové hodnocení. Druhá skončila už s velkým odstupem 2:24 minuty Tereza Huříková, pro bronz finišovala o téměř další minutu později Vendula Kuntová.

"Trať dneska byla těžká, ale mně se jelo dobře. Od prvního kola jsem měla náskok a chtěla jsem si jej pohlídat, takže jsem stále jela na krev, protože až do poslední chvíle máte strach, aby se něco nestalo. Až v posledním kole jsem si dovolila trochu zvolnit," řekla Štěpánová.

Mistrovství ČR a závěrečný šestý závod Českého poháru v cross country horských kol v Kutné Hoře:
Muži:
1. Cink (Multivan Merida) 1:41:10
2. Kulhavý (Specialized Racing) -46
3. Škarnitzl (Sram Mitas Trek) -1:11
4. Vastl (Bianchi i.idro Drain) -2:40
5. Eberl (Remerx Merida Kolín) -3:27
6. Nesvadba (Nilfisk Alto) -3:52
Konečné pořadí Českého poháru (po 6 závodech):
1. Kulhavý 355
2. Škarnitzl 290
3. Nesvadba 279
Ženy:
1. Štěpánová (Kona Cycling Point) 1:29:24
2. Huříková (Superior MTB) -2:24
3. Kuntová (Remerx Merida Kolín) -3:21
4. Škarnitzlová (LIV Cycling) -4:25
5. Průdková (Nutrend Specialized) -4:57
6. Veselá (GT bikeplac opportunity) -5:40
Konečné pořadí Českého poháru (po 6 závodech):
1. Štěpánová 380
2. Škarnitzlová 345
3. Ježková (GT bikeplac opportunity) 223

Reklama

Související témata: