Hlavní obsah

Basso už nemusí kvůli rakovinovému nádoru na další operaci

Italský cyklista Ivan Basso, jemuž lékaři v minulém týdnu odstranili kvůli rakovinovému nádoru levé varle, nebude muset podstupovat další léčbu. Potvrdily se předchozí slibné prognózy a lékaři potvrdili, že rakovina v cyklistově těle byla podchycena v prvotní fázi natolik rychle, aniž by se stihla rozšířit do zbytku těla.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Italský cyklista Ivan Basso už je po úspěšné operaci.

Článek

"Jsem nesmírně šťastný za průběh léčení a hrozně rád bych poděkoval všem doktorům, jež se na něm podíleli," uvedl Basso v prohlášení prostřednictvím webových stránek svého týmu Tinkoff-Saxo. A už vyhlíží setkání s týmovými parťáky, mezi něž patří i český cyklista Roman Kreuziger.

"Profesor Montorsi mi povolil cestovat letadlem a já už se těším, až se potkám se zbytkem týmu v Paříži, abychom oslavili konec Tour de France," prohlásil Basso, jemuž nádor odhalili právě během letošní Tour poté, co si stěžoval na bolest ve varleti, v němž měl takzvaný seminom.

Lékaři nyní dvojnásobnému vítězi Giro d'Italia z let 2006 a 2010 naordinovali alespoň měsíční klid a jsou "naprosto jednoznačně optimističtí" ohledně Bassova úplného vyléčení.

Reklama