Hlavní obsah

Konečně mám klid, těší Padrnose

BRNO

V noci se už nebudí a do tváře se mu vrátil úsměv. Český cyklista Pavel Padrnos netají obrovské zadostiučinění, že ho soud v San Remu zbavil obvinění z přechovávání zakázaných podpůrných látek, za nějž mu hrozilo dvouměsíční vězení. Případ se táhl víc než čtyři roky.

Foto: PRÁVO

Pavel Padrnos (uprostřed) ještě v dresu předcůdce Discovery Channel stáje US Postal Service.

Článek

"Nic jsem neprovedl, byl jsem tudíž skálopevně přesvědčen, že všechno dobře dopadne. Celá záležitost pro mě ovšem byla hrozně stresující. Jsem moc šťastný, že definitivně skončila. Smetli to úplně ze stolu, nemám ani žádný záznam. Jsem proto absolutně čistý. Mohu se zase stoprocentně soustředit na cyklistiku a i v běžném životě mám teď větší klid," těší Padrnose, který je členem americké stáje Discovery Channel.

Policisté tehdy u něj našli v průběhu Giro d'Italia na hotelovém pokoji Mannitol, který patří mezi zakázáná diuretika. "Využíval jsem jej jako konzervační látku v naprosto neškodném množství. Až později jsem zjistil, že je obsažen skoro úplně ve všem. Dokonce i ve žvýkačce, kterou jsem nedávno koupil dceři. Teď už se tomu naštěstí mohu jen zasmát."

Uplynulou sezónu tak může Padrnos bilancovat již v mnohem lepší náladě. "Jsem s ní spokojen. Pochopitelně hlavně proto, že jsem pomohl legendárnímu Lance Armstrongovi k historickému sedmému prvenství na Tour de France. I já jsem se na některých míň významných závodech umístil velice slušně. Dokonce jsem jednou stál na bedně," pochlubil se.

Na tréninku poklábosí se Svoradou

V Discovery Channel má ještě roční smlouvu. "V prosinci letím do USA, budeme mít první informativní setkání. Vánoce ale naštěstí budu moci strávit v rodinném kruhu," netají radost.

Momentálně se Padrnos připravuje doma v Brně. "Podzim je letos nádherný, a tak se pětkrát týdně vydávám zhruba na čtyři hodiny projet na kole. Nejčastěji ve společnosti Jána Svorady. Stihneme si u toho i hezky poklábosit," říká s úsměvem. Hodně času věnuje také doplňkovým sportům. "Hlavně hokej s kamarády mě hrozně baví," prozradil.

Stihl se znovu zapojit i do projektu Cyklisté dětem, jenž finančně podporuje Nadační fond dětské onkologie Krtek. "Moc rád jsem ho svým jménem zaštítil. Nemocné děti naši pomoc nutně potřebují," uvědomuje si.

První týmové soustředění čeká Padrnose v polovině ledna. Už se na něm nepotká s fenomenálním Armstrongem, který ukončil aktivní činnost. "Bude to bez něj hodně jiné. Už nebudeme při velkých etapových závodech zdaleka tolik středem pozornosti. Zůstaneme ale určitě silní. I nadcházející sezóna bude pro nás úspěšná," je přesvědčen.

Reklama