Hlavní obsah

Kdepak hory. Prohrál jsem už na rovině, posteskl si Quintana

Kolumbijec Nairo Quintana skončil při svém druhém startu na Tour de France stejně jako v roce 2013 druhý. Ještě v předposlední etapě útočil na lídra. Brit Chris Froome ale nepřipustil, aby si aktivní Jihoameričan polepšil v celkovém pořadí. A poslední dějství slavného závodu už není od toho, aby se ještě něco měnilo.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Kolumbijec Nairo Quintana po dojezdu do cíle 20. etapy Tour de France.

Článek
Fotogalerie

„Letos jsem přijel v jiné pozici než před dvěma lety. Potvrdil jsem, že tehdy nešlo o náhodu. Jsem smutný, ale ne frustrovaný. Není špatné být druhý," krčil smířlivě rameny a hledal okamžik, který rozhodl o vývoji závodu.

„Tour jsem neprohrál v horách, ale ve druhé etapě, kdy jsem v Nizozemsku ztratil minutu a půl. Na otevřeném úseku se ve větru pole rozdělilo," mínil Quintana.

Nejen on se snažil marně pokořit Brita. Krachem skončil i sen Alberta Contadora o ovládnutí Gira a Tour v jednom roce, což naposledy dokázal Ital Pantani v roce 1998. Španěl v květnu na Apeninském poloostrově dominoval, ve Francii se však musel spokojit s pátým místem. Zejména v horách mu chyběla tradiční lehkost.

„I tak jsem přesvědčený, že není nemožné vyhrát v jednom roce Tour i Giro. Je ale třeba hodně zkušeností. Každopádně je lepší se o to pokusit než zůstat jen u touhy," prohlásil.

Mohla některá z konkurenčních stájí na letošní Tour narušit dominanci Chrise Frooma a týmu Sky?
ano
78,1 %
ne
21,9 %
Celkem hlasovalo 1518 čtenářů.

Reklama