Hlavní obsah

Africká stáj MTN, která zaujala na Tour, je bez sponzora

Kapské Město

Navzdory dobrému dojmu, který udělala při svém nedávném debutu na Tour de France, se ocitla jihoafrická cyklistická stáj MTN-Qhubeka bez titulárního sponzora. Telekomunikační společnost MTN dnes oznámila, že se sponzorováním týmu po osmi letech skončí.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Trochu nečekaný držitel puntíkatého dresu pro nejlepšího vrchaře Tour - eritrejský cyklista Daniel Teklehaimanot z týmu MTN-Qhubeka.

Článek

Tým MTN startoval na Tour díky pozvánce od pořadatelů a postaral se hned o několik zápisů do historie. Byla to první africká stáj na Tour v moderní éře a v její sestavě startovali poprvé na Staré dámě dva Eritrejci.

Jeden z nich, Daniel Teklehaimanot, navíc oblékl jako první Afričan v historii puntíkovaný dres pro nejlepšího vrchaře a povedené vystoupení korunoval Brit Stephen Cummings etapovým vítězstvím, rovněž premiérovým pro africký tým. V celkové klasifikaci patřilo stáji výborné páté místo.

"Tým odvedl na Tour skvělou práci a na výkony jezdců jsme velmi pyšní. Naše partnerství opsalo úplný kruh, a proto týmu přejeme vše nejlepší do budoucna a předáváme štafetu příštímu sponzorovi," řekl jeden ze šéfů MTN Group Chris Maroleng, jenž označil konec sponzoringu za "běžné obchodní rozhodnutí". Společnost do týmu od jeho vzniku v roce 2007 investovala 9,5 milionu dolarů.

Reklama