Hlavní obsah

Cyklista Danielson měl pozitivní dopingový test na testosteron

Logan

Americký cyklista Tom Danielson oznámil, že měl v červenci pozitivní dopingový test na syntetický testosteron. O výsledku analýzy se dozvěděl den před pondělním startem závodu Kolem Utahu, na němž měl obhajovat vítězství z předchozích dvou sezón. Jezdec stáje Cannondale-Garmin ale odmítá, že by látku užil vědomě.

Foto: Profimedia.cz

Americký cyklista Tom Danielson.

Článek

"Při večeři s týmem v předvečer startu Kolem Utahu jsem měl telefonát z USADA, která mě vyrozuměla, že můj mimosoutěžní test z 9. července byl pozitivní na syntetický testosteron," uvedl Danielson na twitteru. "Nic takového ani žádnou jinou zakázanou látku jsem nebral," dodal.

Sedmatřicetiletý Danielsen si na přelomu let 2012 a 2013 odpykal půlroční trest poté, co se přiznal, že během závodění za stáj The Discovery Channel užíval krevní doping. Nynější pozitivní výsledek si ale nedokáže vysvětlit.

"Cítím se hrozně dotčený, frustrovaný a rozzlobený. Nechápu, jak nebo proč se tohle stalo. Dokonce stále nedokážu akceptovat, že to je pravda," dodal osmý muž celkového pořadí Tour de France z roku 2011.

Reklama