Hlavní obsah

Tým Etixx-Quick-Step vyhrál v Uničově časovku, v čele je Štybar

Uničov
Aktualizováno

Favorizovaná formace stáje ProTour Etixx-Quick-Step vyhrála úvodní týmovou časovku sedmého ročníku etapového závodu Czech Cycling Tour. Cílem závodu na 20,4 kilometru v Uničově projel první Zdeněk Štybar, proto se oblékl do růžového trikotu lídra závodu první kategorie kalendáře UCI.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Tým Etixx-Quick-Step během týmové časovky závodu Czech Cycling Tour.

Článek

Belgická stáj, v níž kromě Štybara jede ještě úřadující domácí šampion Petr Vakoč, porazila o devět vteřin německou stáj Bora-Argon, v které byl ústřední postavou sedmičky jezdců mistr republiky v časovce Jan Bárta. Třetí skončil celek CCC Sprandi Polkowice s dvojicí Čechů Janem Hirtem a Josefem Černým.

"Na trikot lídra se těším. Dlouho jsem v něm nejel, naposledy před rokem na Enecu a jsem rád, že to je doma," řekl Štybar. Úplně ale spokojen s časovkou nebyl. "Myslel jsem si, že pojedeme lépe. Zbytečně rychle jsme ztratili dva kluky Wisniowského, Gaviriu a poté i Keisseho. Nakonec jsme to tahali ve třech, ale důležité bylo, že jsme vydrželi," uvedl Štybar.

Český reprezentační tým obsadil až 16. místo s mankem 1:33, což znamená velkou ztrátu pro dvojnásobného vítěze závodu Leopolda Königa. "Bylo to hodně těžké. Jeli jsme spolu poprvé, máme mladé kluky a tak jsme nakonec dojeli jen s vypětím ve čtyřech. Technicky jsme si vedli dobře, ale výkonnostně to již tak dobré nebylo," řekl šestý muž letošního Gira d'Italia. "Ztráta je velká a budeme muset zvážit strategii. Než bojovat o páté místo, tak bude asi lepší chtít vyhrát etapu," uvažoval König.

Páteční druhá etapa ze čtyř měří 178 kilometrů a povede z Olomouce do Uničova.

Cyklistický závod Czech Cycling Tour - 1. etapa, časovka družstev (20 km):
1. Etixx-Quick-Step 23:38,89
2. Bora-Argon -9,7
3. CCC Sprandi Polkowice -24,16
4. Rusvelo -44,55
5. Itera-Kaťuša -51,95
6. Activejet Team -54,35
Průběžné pořadí:
1. Štybar (ČR/Etixx-Quick-Step) 23:38
2. Serry (Beg/Etixx-Quick-Step)
3. Vakoč (ČR/Etixx-Quick-Step)
4. Gaviria (Kol./Etixx-Quick-Step)
5. Keisse (Belg./Etixx-Quick-Step)
6. Bárta (ČR/Bora-Argon) -9
...
15. Černý (ČR/CCC Sprandi Polkowice) -23
17. Hirt (ČR/CCC Sprandi Polkowice) -23

Reklama