Hlavní obsah

König ovládl královskou etapu Czech Cycling Tour, do čela jde Vakoč

Šternberk

Sobotní královskou etapu závodu Czech Cycling Tour s cílem ve Šternberku vyhrál po sólovém úniku Leopold König. Do průběžného vedení se před závěrečnou nedělní čtvrtou etapou dostal Petr Vakoč, jenž dojel pátý ve skupince půl minuty za Königem.

Foto: Jan Brychta / Czech Cycling Tour

Leopold König slaví triumf ve třetí etapě Czech Cycling Tour.

Článek
Fotogalerie

Dvojnásobný vítěz závodu König prakticky přišel o šanci na celkový triumf už v úvodní týmové časovce, kde společně s kolegy z reprezentačního mužstva nabral ztrátu. Další odstup na své rivaly zaznamenal v pátek a avizoval, že se pokusí vyhrát dnešní etapu, jež na 199 km mezi Mohelnicí a Šternberkem nabídla osm horských prémií.

Šestý muž z letošního Gira d'Italia König v závěru vytvořil silnou dvojici s Janem Hirtem a v posledním okruhu krajana setřásl. Člen elitního týmu Sky si dojel pro vítězství s náskokem 31 sekund před čtyřčlennou skupinkou, jež protnula cíl v pořadí Karel Hník, Jan Bárta, Polák Pawel Cieslik a Vakoč.

Právě úřadující český mistr Vakoč si díky dnešnímu pátému místu zajistil růžový trikot lídra, z něhož vysvlékl Kolumbijce Fernanda Gaviriu. Na prvním místě má náskok šesti sekund před Bártou, Zdeněk Štybar klesl z druhého na čtvrté místo za Belgičana Pietera Serryho a ztrácí na lídra 56 sekund. Třetí muž z letošních Evropských her v Baku Vakoč bude vedení hájit v nedělní závěrečné 144,9 km dlouhé etapě z Olomouce do Dolan.

Czech Cycling Tour - 3. etapa Mohelnice - Šternberk (199 km)
1. König (ČR/Czech National)4:55:47 hod.
2. Hník (ČR/Czech National)-31 s
3. Bárta (ČR/Bora-Argon)''
4. Cieslik (Pol./Whirlpool-Author)''
5. Vakoč (ČR/Etixx-Quick Step)''
...
8. Hirt (ČR/CCC Sprandi Polkowice)-36
11. Schlegel (ČR/AWT Greenway)-1:19 min.
13. Polnický (ČR/Whirlpool-Author)-1:26
19. Štybar (ČR/Etixx-Quick Step)-1:29
33. Bucháček (ČR/Whirlpool-Author)-4:19
45. Hunal (ČR/Whirlpool-Author)-10:57
51. Koudela (ČR/Czech National)-10:58
68. Kaňkovský (ČR/Whirlpool-Author)-14:43
70. Hošek (ČR/Whirlpool-Author)-16:52
72. Černý (ČR/CCC Sprandi Polkowice)-18:22

Reklama