Hlavní obsah

Saganovi na Vueltě těsně unikl druhý etapový vavřín

Vejer de la Frontera
Aktualizováno

Slovenskému cyklistovi Peteru Saganovi na Vueltě těsně uniklo druhé vítězství v řadě. V závěru 203 kilometrů dlouhé čtvrté etapy prohrál s domácím Alejandrem Valverdem, vítězem španělského závodu z roku 2009. Vedení v průběžném pořadí uhájil Kolumbijec Esteban Chaves.

Foto: Profimedia.cz

Domácí cyklista Alejandro Valverde zvítězil ve 4. etapě Vuelty.

Článek

Pětatřicetiletý Valverde vyrazil v posledních metrech prudkého cílového stoupání, které v závěrečných pěti kilometrech roztrhalo peloton, a vybojoval devátý etapový vavřín na Vueltě. Sagan, jenž se držel těsně za jeho kolem, už nestačil zareagovat a zůstal druhý. I tak se ale osamostatnil v čele bodovací soutěže.

"Abych byl upřímný, na začátku stoupání jsem to přepálil. Pak jsem se trochu vzpamatoval a byl jsem za Alejandrovým kolem, ale na posledních pár metrech se mi prostě utrhl. Nemohl jsem s tím nic dělat, zkrátka jsem neměl nohy," řekl Sagan v cíli druhé nejdelší etapy letošní Vuelty. "Musím být s druhým místem spokojený, protože tohle stoupání bylo velice náročné," dodal.

Valverdeho stáj Movistar z míry nevyvedl ani dlouhý únik, v němž si skupinka uprchlíků vypracovala až třináctiminutový náskok. "Zůstali jsme v klidu, věděli jsme, že je to dlouhé a že si musíme nechat v zásobě dost sil," vysvětlil proč jeho tým dlouho nechtěl tahat tempo.

Své zrychlení Valverde předvedl až v posledních 200 metrech. "Věděl jsem, že je za mnou nalepený Sagan, protože jsem pořád viděl jeho vlasy. Vím, že je v závěrech hodně silný, ale 200 metrů před cílem jsem věděl, že to dneska bude moje vítězství," dodal.

Chaves dorazil do cíle na desátém místě s třísekundovým odstupem za nejrychlejší šesticí a dál vede s náskokem pěti sekund před Nizozemcem Tomem Dumoulinem. Valverde se posunul na průběžnou čtvrtou příčku.

Ve středu peloton čeká rovinatá 167,3 km dlouhá trasa bez jediné horské prémie, která může v závěru opět nabídnout příležitost spurtérům.

Cyklistický závod Vuelta - 4. etapa Estepona - Vejer de la Frontera (203 km):
1. Valverde (Šp./Movistar) 5:07:30
2. Sagan (SR/Tinkoff-Saxo)
3. Moreno (Šp./Kaťuša)
4. Roche (Ir./Sky)
5. Goncalves (Portug./Caja Rural-Seguros)
6. Rodríguez (Šp./Kaťuša) všichni stejný čas
7. Simon (Fr./Cofidis)
8. Majka (Pol./Tinkoff-Saxo)
9. Quintana (Kol./Movistar)
10. Chaves (Kol./Orica) všichni -3
Průběžné pořadí:
1. Chaves 13:11:34
2. Dumoulin (Niz./Giant) -5
3. Roche -12
4. Valverde -25
5. Martin (Ir./Cannondale) -27
6. Rodríguez -32
7. Moreno -33
8. Quintana -36
9. Froome (Brit./Sky) -40
10. Aru (It./Astana) -50

Reklama

Související témata: