Hlavní obsah

Dres Britů na MS v silniční cyklistice neobleče ani Cavendish

Londýn

Britský tým pro nadcházející cyklistické mistrovství světa v Richmondu přišel o další hvězdné jméno. Kvůli poraněnému ramenu byl nucen zrušit účast na šampionátu Mark Cavendish. Třicetiletý vynikající spurtér se zranil nedávno na závodu Kolem Británie.

Foto: Profimedia.cz

Britský cyklista Mark Cavendish

Článek

Světový šampión ze silničního závodu z roku 2011 měl v šesté etapě kolizi, když zavadil o zaparkovaný automobil, přeletěl přes řidítka a dopadl na rameno, načež přes něj přepadli další závodníci. Přestože Cavendish vyvázl bez vážného zranění, potíže s ramenem u něho nadále přetrvávají.

"Je to pro něho doopravdy rána, že musel z letošního šampionátu odstoupit, protože jsme se domnívali, že by měl velkou šanci na úspěch. Jeho zranění je však přece jen vážnější, než jsme doufali," uvedl technický ředitel britského týmu Shane Sutton.

V Richmondu se nepředstaví kvůli únavě Geraint Thomas, zlomenina zánártní kosti vyřadila ze hry Chrise Froomea. Nepojede ani obhájce časovkářského zlata Bradley Wiggins, který se soustředí opět především na dráhu a úspěch na olympiádě v Riu.

Adam Yates už byl potvrzen jako náhradník za Thomase, jeho bratr Simon by podle všeho měl zastoupit Cavendishe.

Reklama