Hlavní obsah

Klíčový den cyklistické kariéry Sáblíkové! Z kolotoče ve městě chce do Ria

Richmond

Klíčový den cyklistické části kariéry čeká Martinu Sáblíkovou, trojnásobnou zlatou medailistku ze zimních olympijských her. Česká rychlobruslařka bude dnes na MS v americkém Richmondu usilovat v časovce o místenku pro olympijské hry v Riu 2016.

Foto: Facebook

Martina Sáblíková tvrdě trénovala.

Článek

Sáblíková potřebuje dojet nejhůře desátá, při horším umístění ji mohou přeskočit závodnice z maximálně devíti zemí. „Aklimatizace proběhla v pohodě. Nemám žádný problém, ale uvidíme až při samotném závodě, jak všechno půjde. Vím, že se k úspěchu musí sejít úplně všechno," uvedla na svých stránkách.

V dějišti šampionátu se připravuje už od 10. září. „Našli jsme za městem silnici se zatáčkami, kde byl klid. Skoro tam nejezdila auta. V neděli jsem pak mohla jít poprvé na trať časovky," hlásila Sáblíková.

Záleží, jak to kdo pustí

Jak se české závodnici líbí trať, na níž má vybojovat Rio? „Je to takový kolotoč ve městě," komentovala Sáblíková profil časovky. „Je tam jeden asi čtyři sta metrů dlouhý kopec a dost zatáček, ale naštěstí jsou docela široké. Před tím stoupáním je sjezd, kde člověk jede rychlostí asi pětašedesát kilometrů, pak následuje zatáčka doleva a kopec. Záleží, jak to kdo pustí. Dokázala bych si představit lepší trať pro časovku, není to úplně pro mě," přiznala.

Průjezd trati ladila za dvojicí reprezentantů do 23 let Michalem Schleglem a Josefem Černým, z kola jí radil i bývalý profesionál a nyní sportovní ředitel AWT GreenWay René Andrle. „Když jsem něco dělala špatně, hned mi to řekl. Jel na kole jen v botaskách, byla to docela sranda. Pak se svezl s trenérem Petrem Novákem v autě a do vysílačky mi hlásil, co mám upravit. Chtěla jsem vše vyzkoušet už s předstihem," popisovala Sáblíková.

V pondělí absolvovala v sedle kola jen hodinu volné jízdy. „V přípravě jsem udělala maximum. Stejně bych nic nedohnala. Uvidím, na co bude můj výkon stačit. Každopádně postup do Ria by byl splněním snu bez ohledu na umístění," uvedla.

Reklama