Hlavní obsah

Basso se po operaci nádoru vrací k závodění

Milán

Italský cyklista Ivan Basso se po operaci rakovinového nádoru z poloviny července může vrátit k závodění. Sedmatřicetiletý jezdec týmu Tinkoff-Saxo dostal od lékařů zelenou a vyhlíží start na kritériu v japonské Saitamě 24. října.

Foto: Profimedia.cz

Italský cyklista Ivan Basso se po operaci rakovinového nádoru vrací k cyklistice.

Článek

Basso před více než dvěma měsíci přišel o levé varle, v němž měl takzvaný seminom. Ten odhalilo vyšetření ve volném dnu Tour de France. Slavný Ital si několik dnů předtím stěžoval na bolest ve varleti, ze závodu pak okamžitě odstoupil.

Měsíc po operaci už se mohl dvojnásobný vítěz Gira d'Italia z let 2006 a 2010 vrátit do sedla. Přestože se nyní chystá na závod, zatím není stále jisté, zda bude v profesionální cyklistice pokračovat a naplní tak zbývající rok kontraktu s vedením týmu, v němž jezdí i Roman Kreuziger.

"Pacient se ze zákroku dokonale zotavil a závěrečná histologická vyšetření ukazují, že v současnosti není zapotřebí dalšího zákroku a léčení. V průběhu následujících měsíců však bude pacient pozorně sledován," uvedl ředitel oddělení urologické chirurgie v nemocnici v Miláně Francesco Montorsi.

V Saitamě plánuje shodou okolností zakončit sezónu vítěz letošní Tour de France Chris Froome. Ten se nyní stále ještě zotavuje po zlomenině zánártní kosti, kvůli níž byl nucen odstoupit z Vuelty.

Reklama