Hlavní obsah

Úvod cyklokrosového poháru ovládl Němec Meisen, Šimůnek byl třetí

První závod Českého poháru v cyklokrosu ve Slaném vyhrál Němec Marcel Meisen. Úřadující mistr své země navzdory potížím s řetězem v úvodu zvítězil s náskokem dvou sekund před Belgičanem Jimem Aernoutsem a Radomírem Šimůnkem.

Foto: Michal Červený/mtbs.cz

Cyklokrosař Radomír Šimůnek.

Článek

"V minulé sezóně jsem tady na mistrovství republiky shořel jako papír, tak snad jsem si tu trochu napravil reputaci. Doufám, že to bude takový pěkný odrazový můstek do sezóny," řekl Šimůnek v rozhovoru pro Českou televizi. V lednu na domácím šampionátu právě ve Slaném závod záhy vzdal.

V pondělí doufal, že by mohl bojovat o vítězství. "Ke konci byli kluci jednoduše lepší. Cítím, že se to závod od závodu zlepšuje a že by mi druhá polovina sezona mohla vyjít ještě lépe," uvedl dvaatřicetiletý jezdec. Jeho cílem je první desítka Světového poháru. "Chtěl bych se vrátit tam, kde jsem býval, a trošku povznést svoje jméno. Cyklistika mě teď enormně baví. Rád trénuju i závodím. To je asi hlavní věc, kterou jsem změnil," prohlásil Šimůnek.

Již ve třetím kole odstoupil mistr republiky právě ze Slaného Adam Ťoupalík. "Bolí mě v krku, neměl jsem vůbec energii a nestačil. Špatně se mi dýchalo," řekl serveru cyklistického svazu.

Obhájce prvenství v Toi Toi Cupu Jakub Skála vstoupil do seriálu 18. místem.

První závod Českého poháru v cyklokrosu Toi Toi Cupu ve Slaném:
Muži:
1. Meisen (Něm.) 1:03:17
2. J. Aernouts (Belg.)
3. Šimůnek (ERA-Murprotec) oba -2
4. Boroš (BKCP-Corendon) -3
5. Paprstka (Remerx-Merida Kolín) -24
6. Haring (SR) -42
Ženy:
1. Havlíková (MRM-Avalon) 42:59
2. Kupfernagelová (Něm.) -57
3. Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) -1:29

Reklama