Hlavní obsah

Boonen si v Abú Zabí zlomil spánkovou kost

Abú Zabí

Bývalý mistr světa Belgičan Tom Boonen si při pádu v druhé etapě cyklistického závodu Kolem Abú Zabí zlomil spánkovou kost. Čtyřiatřicetiletý jezdec byl převezen do nemocnice, kde podle své stáje Etixx-Quick-Step zůstane přes noc na pozorování a v sobotu ho čekají další vyšetření.

Foto: Twitter

Zraněný Tom Boonen.

Článek

Boonen spadl zhruba 55 kilometrů po startu krátce po první rychlostní prémii a na chvíli dokonce ztratil vědomí.

První rychlostní prémie přinesla také konflikt, za který byl po skončení etapy vyloučen ze závodu Němec Paul Voss. Člen týmu Bora-Argon se zle obořil na Itala Federica Zurla, který mu zkřížil dráhu.

"Měl jsem dobrou pozici a Zurlo, který rozjížděl spurt pro týmového kolegu (Alessandra Bazzanu), mi úmyslně vjel do cesty. Musel jsem ostře na brzdy, abych nenajel na chodník a nevyboural se," stěžoval si Voss. "Samozřejmě jsem byl naštvaný. Omlouvám se, byl v tom adrenalin. Omlouvám se Zurlovi za své chování," řekl německý cyklista, který po první etapě jel v dresu pro nejlepšího spurtéra.

Druhou etapu vyhrál ve spurtu Ital Elia Viviani před čerstvým mistrem světa Slovákem Peterem Saganem. Celkové pořadí vede Viviani před krajanem Andreou Guardini. Sagan je se ztrátou čtyř sekund třetí.

Reklama