Hlavní obsah

Štybar už pojede pouze jeden cyklokros, v Essenu

Cyklista Zdeněk Štybar si zpestří zimní přípravu na příští silniční sezónu už jen jedním cyklokrosovým závodem. V sobotu absolvuje v belgickém Essenu 50. ročník Grand Prix Rouwmoer. Brzy třicetiletý Štybar se tak rozhodl po konzultaci se svým týmem Etixx-Quick Step i kvůli tréninkovému manku, které cítí.

Foto: Michal Červený, www.mtbs.cz

Zdeněk Štybar na MS v Německu - tehdy v roli cyklokrosového šampióna

Článek

"Po charitativním závodu Boonen and Friends jsem se s týmem dohodl, že kromě podniku v Essenu už žádný další závod v cyklokrosu nepojedu. Místo toho se zaměřím na silniční trénink na příští sezonu," uvedl Štybar, jenž v Essenu dlouho bydlel, než se nedávno přestěhoval do blízkého Kapellenu.

"Když porovnám svou kondici nyní a před rokem, tak musím říci, že jsem trošku ve skluzu, což bylo patrné i minulý víkend na závodě Boonen and Friends," připomněl charitativní akci, kterou pořádá jeho týmový parťák Tom Boonen. Štybar tam coby trojnásobný mistr světa v cyklokrosu startoval s časovým handicapem a dojel šestý.

"Je to pro mě těžké, protože každý ví, jak tuhle disciplínu miluju, ale nemůžu závodit bez dobré kondice. Byla by to neúcta k organizátorům i fanouškům," prohlásil Štybar, jemuž zhatily možnost obhajovat titul na letošním cyklokrosovém MS v Táboře potíže s ramenem.

"Jsem rád, že pojedu v Essenu a potkám se tam s fanoušky. Mám tam spoustu přátel a dobré vzpomínky na tento závod. Po sobotě už se zaměřím na silnici a v Denii se připojím k týmu na prvním soustředění," nastínil Štybar, který vyhrál podruhé za sebou anketu Král cyklistiky.

Reklama